Mitt besta reseft

image
  1. Sök efter den där halva påsen wokgrönsaker du vet du har längst bak i frysen.
  2. Häll den påsen i het stek/wokpanna tillsammans med en redig skvätt soja och tre krossade vitlöksklyftor. Ät ett knäckebröd om du blir riktigt hungrig och känner att du håller på att dö.
  3. Gräv vidare i dina skåp och hitta lämplig proteinkälla. Jag hittade tofu som gick ut igår. *living om the edge*
  4. Ner med proteinkällan i pannan.
  5. Kanske en burk ananas ner i skiten? Om man är som jag och vänligt inställd till frukt i mat. En burk ananas är också en sån där grej man nästan alltid har långt bak i skåpen. Ammaright?
  6. Och nu det roliga: krydda! Jag använde färsk koriander, torkad chili, citrongräs och nån konstig stir fry-krydda jag hittade på Lidl när de hade asiatiskt tema.
  7. Strössla sesamfrön på pga snyggare.
  8. Instagramma.
  9. Ät framför valfri sitcom, t ex 30 rock.

Så här "lagar" jag mat 9/10 gånger här hemma. Slänger ihop sånt jag hittar och hoppas på det bästa. Mat är ett roligt sätt att vara kreativ på, men rätt ofta vill man ju bara bli mätt på ett okej sätt. Är sällan inspirerad till vardags, speciellt dagar när man smyggråtit på jobbtoan två gånger pga pms. HEHE. Angående pms, om ni vill försöka förstå kan ni lyssna på Annika Norlins sommarprat från i år. Hon säger nästan allt jag skulle vilja, men inte orkar, säga.