Nån rubrik som inte är en ordvits

Tisdan kom och gick, jag vet vad jag har, jag vet vad jag inte har. Jag kommer överleva även detta och nu pratar vi inte mer om det på denna plattform. Det är inget farligt och ingen behöver oroa sig OBS OBS. Det är lite svårt med sånt här för jag lägger ofta nån slags stolthet i att vara ärlig med hur jag har det, men nu orkar och vill jag faktiskt inte. Inte än. Inte nu. Vi kan ju alla istället enas i samförstånd över hur hiskeligt dyr privat läkarmottagning är och att det är vansinne att man ska behöva ha de pengarna för att känna sig ordentligt sedd ibland. Och de vill skära i den befintliga hälsovården? Que?

Ibland tänker jag att det bästa med att vara feminist eller socialist eller nån bra slags -ist (jag antar att man kan gå och ta ett relaxing dopp i pengabingen om man är kapitalist men idk) är att det alltid finns enorma orättvisor att fokusera på när ens eget känns övermäktig. Det är ju inte det bästa att det finns orättvisor, men om du en gång blivit medveten om dessa orättvisor kan du alltid fokusera på all skit som finns i världen när du inte klarar av att tänka på din egen skit längre. Vet ni hur jag somnade igår? Jo, genom att läsa den här;

image

Inte direkt världens gulligaste vaggvisa, men en bok som borde vara obligatorisk läsning för alla journalister, alla näthatare - loggar du in på Flashback skulle ett ex av denna bok automatiskt skickas hem till dig - för alla mina vita manliga Facebook-bekanta som delar artiklar om feminister och antirasister och gör sig lustiga över när nån reagerar på en orättvisa som gynnar dem. Den där typiska men lilla vän, tänk om du skulle tänka på de riktiga problemen istället-retoriken som gör mig riktigt jävla flyförbannad AARGH men hur som helst. Alla de och alla andra borde läsa den här boken. Den är inte jätteny, men den är tyvärr precis lika aktuell idag.

Det var det enda som fick mig att hoppa av ekorrhjulet med mina egna tankar och gav mig sömn igår. Hur konstigt det än låter. Sen när jag vaknade läste jag att det är FN uppmärksammar våld mot kvinnor i dagarna och att Finland borde skämmas eftersom det saknas ordentliga krafttag mot detta problem. HBL hade en liten artikel på temat som jag tyvärr inte får länkat till på snyggare sätt än så här;

http://hbl.fi/nyheter/2015-11-25/779760/amnesty-finland-ser-mellan-fingrarna-pa-vald-mot-kvinnor

Och resten. Det personliga. Det kommer. Nån dag har jag förvandlat det här som allt annat till en rolig anekdot. För det är så jag gör.