Skönhetslistan!

Hola amigos! Då var det dags för Sevvans beauty-lista. Kul! Förra veckan glömde jag bort att fylla i reslistan, meeen det är kanske lika bra för jag har många gånger haft lust att rikta skarp kritik mot sättet vi vita västerländska kids reser på. Det är inte riktigt färdigtänkt det jag skulle vilja säga men i korthet så är det nåt typ så här: Förutom att det ur miljösynvinkel inte är det minsta hållbart att flyga runt som vi gör är så det nåt äckligt och nästintill kolonialt med den totala nonchalans gentemot klasstrukturer som genomsyrar mångas resefilosofi. Inte bara det att hela "följ dina jävla drömmar"-resonemanget totalt saknar förståelse för att det är nåt man bara kan säga som extremt priviligierad utan också det att "exotiska" kulturer och samhällen ska vara små sandlådor för oss vita kids att leka lite i när det passar och allt helst ska va så AUTENTISKT och ÄKTA som möjligt. Det är inget fel i att resa eller vilja resa - hell, jag skulle göra mycket för ett par månader i Sydamerika - men det är nåt skevt i hur vi reser. Som ni märker, inte riktigt färdigtänkt än.

Så istället - on to beauty! Först, en riktigt skön bild på mig:

11825780 10153176989794107 5584449163220782243 n3

Vittu vad grann jag är här!!!! Två år sen.

Det här är skönhet för mig: en inre glöd, ett barns skratt, en vänlig själ, ett rådjur som dricker ur en bäck. LOL! Det här är ju så klart också grömt vakärt jag tror jag skulle definiera skönhet som först och främst en industri. För jag måste ju alltid vara den cyniska bitterfittan :-)

♥♠♥

Mina bästa skönhetstips: bra belysning! Vem som helst ser ut som uppspolade lik i dåligt ljus. Nu kan man ju inte gå runt med en egen ljustekniker 24/7 men om man tar selfies är det bra att tänka på. Bra belysning kan t ex vara att stå vänd mot ett fönster när man fotar.

Och se till att ha bra ögonbryn. Inte bara för att ögonbryn är det hetaste i sminkväg atm, men också för att ett par bra ögonbryn gör ALLT för ditt ansikte. Dåligt gjorda ögonbryn är nåt jag alltid noterar. OBS! Jag har själv cirka 10 år av bad brows bakom mig, så jag är inte fläckfri i det anseendet jag heller. På bilden ovan har jag lite för kantiga bryn till exempel.

Jag skiter i om dina bryn är buskiga, breda, smala, mörka eller blekta - bara formen är ok. Googla om du är osäker på vad en bra ögonbrynsform är. Min (och många andras) bästa ögonbrynsprodukt är Anastasia Beverly Hills Dip Brow Pomade (plus minus ett eller två ord, jävla långt namn). Tips tips. 

Sen är sömn, vatten, ordentlig mat och ett tillfredställande sexliv ganska bra det med.

♥♠♥

Dagens skönhetsideal är: Jättebra! Verkligen. Tilllåtande liksom. NOOOOOT. Dagens skönhetsideal är liksom fucked up gånger tusen. Jag tror ni alla vet vad jag menar. Det är som att gå på lina. Försöker du för lite ramlar du ner, försöker du för mycket ramlar du också ner. Och allt du har att stå på är en tunn, tunn sytråd. 

♥♠♥

Jag motarbetar/följer skönhetsidealen på det här sättet: Jag är tjock och nöjd med det, det är väl det största brottet i skönhetsvärlden man kan göra. Utöver det är jag, som de flesta andra, mer eller mindre slav under skönhetsidealen. Jag gör det mesta folk gör för att passa in; sminkar mig lagom, plockar och noppar, smörjer och skrubbar, solar så man ser fräsch ut men inte för mycket och klipper inte håret i en osmickrande frisyr. Drömmer ibland om lipfillers. Försöker contoura fram kindben. Ni vet. 

Jag önskar så klart jag kunde vara en bättre förebild på det sättet och visa att man kan gå en annan väg, men jag tror inte heller jag hjälper nån genom att inte låtsas om de krav jag känner på mig själv. Vissa av kraven är ju också så djupt betingade att jag inte tänker på dem som krav utan nåt jag gör för min egen skull. Tycker inte man ska låtsas vara friare än vad man är. Men det suger, klart det gör. Mest är jag nyfiken hur i helvete jag hade sett ut om idealen sett annorlunda ut eller om dom inte alls fanns.

♥♠♥

11215758 10153352894029107 5128529443681201744 n

Också ganska grann!

Min skönhetsrutin: Eeeh... Har nog ingen rutin på det sättet. Jag är lyckligt lottad på så sätt att jag gått igenom livet med en hy som sällan skapat problem för mig, nån enstaka finne då och då men that's it. Har aldrig varit tacksam över det här utan tagit det för givet. Har aldrig heller skött min hud på nåt jävla sätt. Jag var kanske 27 när jag började se vitsen i att tvätta bort smink.

Mitt hår har aldrig heller skapar problem, jag hade mjäll i högstadiet, men inte mer än så. Det har alltid fallit bra, hållit en ok kvalitet och varit tjockt och grannt. Har jag gjort nåt för att upprätthålla det? Nej. Snarare tvärtom. Jag tvättar det en, max två gånger i veckan. Schampo och ibland balsam, om jag orkar. Annars lite hårolja i topparna. Borstar håret efter jag tvättat det, inte annars. Äger ingen hårfön, har visserligen en platttång men aldrig använt den och min bästa hårprodukt är spray <3333

Jag använder handkräm kanske två gånger i året, läppomada likaså. Vintertid har jag en dagkräm jag använder om ansikte känns torrt nån gång. Den har jag ärvt av syrran. Jag klämmer pormaskar på näsan nästan varje gång jag går på toa, och inte med toapapper och sterila verktyg utan bara så där. Jag har ett serum jag använder ibland, om jag kommer ihåg det. Jag har aldrig tvättat mina sminkpenslar. Jag tycker om ansiktsmasker från Lush, just nu Cup of Coffee och det använder jag ibland, ett par gånger i året. Helst när jag har krapula. Jag röker. Jag applicerar mycket av mitt smink med fingrarna. Jag sminkar mig just nu ungefär 1-2 dagar i veckan. Resten orkar jag bara inte.

Jag gör alltså ingenting för att förtjäna all this jelly.

♥♠♥

Senaste gången jag upplevde skönhet: Okej varning för riktigt dreadsigt svar här nu men: jag upptäckte att vi har ett fågelbo i björken utanför vår balkong idag. Nån liten fågel (eventuellt en björktrast enligt min viltvårdare till far) ligger där och ruvar. Det är väl skönhet om nåt. Dessutom satt jag där med Ellu, som är riktigt snygg. 

♥♠♥

En person som är vacker: Alltid tyckt att Suzanne Reuter är Sveriges, kanske världens vackraste kvinna. Plus kul. Kolla här bara. 

[embed width=600 height=449 class=left thumbnail=https://i.ytimg.com/vi/U_5yjYX_Bls/hqdefault.jpg?r=38954]http://www.youtube.com/watch?v=U_5yjYX_Bls[/embed]