SNAKK-listan, förstås.

Jag är inte den som är den, så här är min version av

den berömda SNAKK-listan

, som snart åkt runt hela finlandssvenska bloggosfären (och så orkar jag inte blogga mer om mitt usla humör).

Min stil i tre ord: Dramatisk, bekväm & mörk.

Det här plagget skulle aldrig komma nära min kropp: Vad i vissa kretsar kallas för Närpes-jeans (sori nu Närpes), d v s jeans med glitterapplikationer och/eller blekta partier. Odd Molly-kläder - igen, förlåt, jag vet att ni är många som gillar dem men alltså - jag fattar inte grejen. Är överlag inte så förtjust i volanger, rosetter och koftor som ser ut som att en stickmaskin spytt upp dem. Nej tack. Korsett känns inte heller riktigt jag. Eller andra goth-inspirerade plagg. Underkläder med seriefigurer på - jag är trots allt över 12. Vita leggings.

Just nu har jag på mig: Mina jobbkläder; svart tunika, jeans och sneakers.

Det här är en bild på mig när jag kände mig bekväm:

IMG_1949

Kanske inte syns på bilden, men bekväm var jag!

Det här är bild på mig för länge sedan:

IMGP0550
IMGP0551

När jag bodde i Åbo och sysselsatte mig med att bl a klä ut mig till olika stilar och ta selfies. Fast jag använde nog inte ordet selfie, för det här var 2008.

Jag känner mig snyggast i: Nåt med axelvaddar. Kavaj. Dyra skor.

Mitt favoritplagg just nu: Mina solglasögon är väl kanske inte ett plagg, men jag älskar om vårarna när en kan börja ha solglasögon utan att vara en douche.

Min stil hemma med tre ord: Färgglatt, loppisfyndat, bokhögar. (Katthårigt).

IMG_2577

Jag skulle aldrig inreda med: Stenar som det står saker på, varför? Är inte heller förtjust i en vita, lantliga stilen med gråa fondväggar med yyyyta och en annan nyans vita kuddar med volanger. Och så skulle jag inte klara av att bo i ett hem inrett med massa Ikea-möbler. Sen känns guldkranar och rosa fejkmarmor på WC ganska långt från min hemmastil.

Pryl jag suktar efter: Jag behöver ett hus för att ha plats med sukta efter prylar till. Men en String-hylla vore inte fel, en espressomaskin skulle jag också ta emot. Och ett bonsai-träd!

Mitt bästa stylingtips: Fammos vind och loppisar. Billigare, snyggare och hållbarare än Ikea. Sen ger böcker själ till rum.

Min favoritplats hemma: Gillar hela mitt hem, men det är nåt speciellt med min säng.

Mitt problemhörn hemma: Jag har en städ/skräp/gamla saker-skrubb jag aldrig öppnar pga utmattning vid blotta tanken.