Solvarma klippor och vatten mot blågrön granit

Tänkte svara på

Ratata

:s sommarlista, i brist på annat. Allt för att komma igång med den här bloggen igen.

Sommaren är här! Vad ska du göra nästa vecka?

Nästa vecka är det midsommar och mamma + lillasyster kommer på besök från Sverige. Annars ska jag jobba och gå på fullmäktigemöte. Råckenråll.

Tre saker du vill göra i sommar.

Simma mycket, läsa mycket och kanske få något skrivet. Plocka och äta bär!

Tre saker du INTE vill göra i sommar.

Vara sjuk, ha marin-inspirerade kläder på mig, vara trendig och cool och grilla hela djur pga hipster att äta mycket kött. Folk säger alltid att veggo-folk är så in your face med sina dieter, men fan ta er alla om jag måste se massa bacon-lovers helstekta grisar på Instagram hela sommaren igen. Spare me flintasteken.

11356110_10153059146144107_884596699_n

Vad blir din sommarplåga 2015?

Ingen aning, men säkert nån Nicki Minaj-låt om jag skulle utgå från vad jag lyssnat mycket på den senaste tiden.

Landet eller stan?

Landet, alltid. Men alltså städer är ju bra de med, tänker mig nog ett par besök i större stad i sommar i alla fall.

Vilka dofter får dig att känna att sommaren är här?

Det vanliga; svettig hud, nyklippt gräs, regnvåt asfalt, hägg och syren. Båtmotor-avgaser!

11349948_10153059146209107_903786105_n

Vad är sommarmat för dig?

Grillade majskolvar, oliver och en massa sallad. Rökt fisk från Strandis ofc, man är ju Larsmobo. Och fil! Fil till middag är mkt vanligt förekommande sommarhalvåret hemma hos mig.

Sommarjobb - ångest eller glädje?

Har jobbat över fem år på AE nu och är mycket tacksam över att slippa söka sommarjobb. Och få ha betald semester. Vuxen-igt och skönt.

Vilka böcker ska du läsa?

Alla jag bara orkar med. Känner ett megasug efter att läsa just nu och tänker att det börjar bli dags att börja beta av den enorma hög med böcker jag har på nattduksbordet. Har bestämt mig för att inte låna på bibban mer före jag har läst en del av alla böcker jag har hemma. Har haft ett skitdåligt läsår med knappt några lästa böcker alls, men det har inte inverkat på takten jag köper böcker i. Om jag nånsin blir vräkt från min lägenhet så är det lugnt, kunde ledigt bygga en tvårummare med kök av alla böcker som ligger hemma och bo i den. 

11117902_10153059146154107_1783360522_n

Vad är din värsta sommarinsekt?

Mygg. Fästingar är väl heller inte så kul, men jag störs inte så mycket av dem. Mygg är ju överallt.

Har du tänkt besöka några särskilda platser?

Ska besöka NÅN plats i augusti, men håller för närvarande på att bestämma vilken. Sen har jag som alltid planerar på att utforska min närmiljö också. Lokalturism är bra.

Vad är det somrigaste plagget du har?

Jag går ungefär klädd likadant året runt och kan inte komma på ett enda uttalat somrigt plagg jag äger. Nån blommig klänning kanske, men använder inte dem sen. Mina baddräkter och bikinis kanske, dom använder jag ju desto mer. Är på jakt efter en ny bikini pga den jag har har halterneck-skärning på toppen vilket är det mest obekväma någonsin om man, likt jag, har större boobs. Får fan diskbråck och skavsår i nacken om man vill hoppa och leka i vattnet lite. Vilket man vill.

11279980_10153059146164107_153640115_n

Sommarregn - ja eller nej? Ja, men varvat med solsken. Inte som nu, när det lika gärna kunnar vara mars om man ser till vädret. Har du tänkt utmana dig själv i sommar? Inte direkt. Mest bara att försöka få ut så mycket som möjligt av sommaren, med allt vad det innebär. Och så har jag köpt ett par shorts, vilket jag inte haft sen lågstadiet typ. Är numera, efter två somrars intensiv övning, bekväm i bikini på stranden. Det krävdes en del fejkat självförtroende, men nu är jag nästan helt avslappnad. Men shorts är något jag har varit helt övertygad om att jag aldrig kommer använda pga gillar inte mina knäveck. Men alltså ORKA gå runt och tänka på sina knäveck. Så nu har jag köpt shorts och jag ska minsann använda dem också. Och till sist - din bästa sommarrutin! Kvällsdopp varje dag det bara går. Och det går nästan jämt. Rekommenderas.