Svar på en kommentar

Jag är ganska dålig på att svara på kommentarer, men ni som kommenterar - jag vill att ni ska veta att jag läser varje litet skiljetecken och jag uppskattar dem, även de som innehåller kritik på nåt sätt. Jag vet att tröskeln för att orka ta de där två minuterna av sitt liv och fylla i alla små rutor är ganska hög ibland. Jag är inte ironisk här, jag är asdålig på att kommentera andras bloggar.

Anyhoo, tänkte faktiskt lyfta upp en kommentar idag och svara i riktig inläggsform. Så hej allihopa och speciellt hej till kommentatören med den lite långa (jag skulle rekommendera att korta ner för att spara tid) signaturen " "Name" är obligatoriskt, "Email" är obligatoriskt. " som var storsint nog att kommentera på mitt senaste inlägg.

Jag skrev om en teve-serie jag gillar, nån mat jag hade gjort och en bra låt. Plus att jag dryftade åsikten om att dreads inte är för alla. Inte mitt bästa inlägg, I admit. Du kommenterade:

[...] iam pridem, ex quo suffragia nulli / uendimus, effudit curas; nam qui dabat olim / imperium, fasces, legiones, omnia, nunc se / continet atque duas tantum res anxius optat, / panem et circenses. [...]

(Juvenal, Satire 10.77–81)

Oavsett dina andra syften med kommentaren var så antar jag att ett delsyfte var att få mig att känna mig dum. Du lyckades med bravur alltså! Jag fick googla flera minuter för att få nån reda i latinet. Ärligt talat trodde jag först det var nån slags lorem ipsum-shit du hade postat. LOL! Jag tog en kurs i latin i Åbo en gång men jag tror aldrig jag slutförde den så jag får väl skylla mig själv.

Kanske du inte ville få mig att känna mig dum utan helt enkelt bara utbilda mig och då får ju jag be om ursäkt, det är ju otroligt nobelt av dig! Jag har faktiskt lärt mig för livet. Jag vet nu att citatet kommer från en (jag citerar Wikipedia här) "en romersk tänkare och satirdiktare" som hetter Juvenalis. Citatet är ett av hans mest berömda och handlar om "bröd och skådespel". Det vill säga vad romerska aristokratin serverade de stora massorna för att hålla dem lugna och glada och o-protesterande.

Ett bra citat, men jag vet inte riktigt vad du vill att jag ska känna inför det. Jag har legat sömnlös hela natten nästan och kommit fram till tre troliga scenarion.

1. Du vill göra dig lustig över mina intressen i livet. What can I say. Touché! Jag är svag för bröd. Och skådespel. Det är nästan mina två favoritsaker i livet.

2. Du delar inte ideologi med mig, utan snarare tvärtom. Jag måste säga att jag lutar mest mot det här alternativet och jag kan inte riktigt förklara varför. Kanske är det din - ganska roliga faktiskt!- email du uppger: bolibompa@svt.se. Det känns som en så typisk "hänger mycket på Flashback"-grej att göra, om du fattar vad jag menar. Kanske är det det svagt hotfulla i att lämna anonyma, latinska kommentarer på folks bloggar. Det är så härskartekniskt på nåt sätt, jag vet inte. Känns också typiskt... fascistiskt liksom? Leka med lite högtravande citat och klä sig i uniform.I alla fall, är du en sån blir jag bara ännu mer förvirrad. Jag antar att du vill påpeka hur förledd jag och alla andra är av the overlords eller vad du nu har läst senast i Veckans Konspirationsteorier. Jag fortsätter anta att du inte är förledd och att du minsann står på den rätta sidan? Men om det är så - borde du inte vara nöjd med att jag hänger mig åt bröd och skådespel..? Om vi står på motsatt sida politiskt så ska du väl inte uppmuntra mig att göra mer motstånd? Borde du inte vara glad att jag sysslar med bröd och skådespel? *förvirrad*

3. Du vill i all vänlighet, kanske t o m som politisk liksinnad (?), påminna mig om vikten av att gör annat än äta gott och kolla teve. Tack för den påminnelsen! Du har ju rätt, jag ska ögonaböj googla fram nåt riktigt bra citat, helst på ett utdött språk och sprinkle that shit över nåns blogg. Eller varför sluta där? Kanske jag ska börja skriva den här bloggen helt och hållet på latin? Jag kan inte förneka att det känns betydligt mer konstruktivt än att titta på Girls. I'm on it, broder (jag vet inte varför men din kommentar luktar lite cis-man, men om jag nu felkönar dig så ber jag om ursäkt)! Enade ska vi stå i kampen! Carpe Diem! <- enda latinska jag kom nu :)))))

17105712 10154568887399107 1986049695 n

En bild av mig som fladdermus, för att lätta upp stämningen

Ja, det här är ju bara tre enkla teorier, kanske du hade nån helt annan baktanke - du får gärna förklara närmare! Det är sällan jag får kommentarer på andra språk än svenska, så det är klart jag blir nyfiken. Tack för att du läser min blogg i alla fall <3 Nu ska jag - IRONISKT NOG - baka kanelbullar.

Puss och kram - eller som Google translate säger att det heter på latin; amplexus et oscula!