Utflykt

Alltså vilken första maj vi bjöds på! Så jävl skönt väder. Det enda jag egentligen saknar är nåt aldrig så litet demonstrationståg häromkring. Lite mer klasskamp och mindre studentmössor typ. Inte för att jag har så hemskt mycket emot studentmössor, men för principen liksom. Det är ju ändå arbetarnas dag. Oh well. Vi åkte en billast till Stundars idag för att gå på Nicolines vernissage.

Gillade verkligen utställningen, tycker ni ska gå och se den om ni bara kan. Så himla fina blyertsteckningar. Nicoline har också en väldigt fin film med i utställningen Vår plats? som visas på Elverket här i stan. Vernissagen till den var vi på i fredagskväll förresten. Det såg ut lite så här:

Mycket roligt och mycket fint i den utställningen också. Jaja, hur som helst. Det var dagens utflykt jag skulle berätta om egentligen.

Efter att vi sett utställningen gick vi runt och kikade in i alla hus och stugor vi såg. Solen sken så där lagom och jag hade inte jacka på mig på hela dagen och det doftade så där trevligt av tjära. Pär sa upprepade gånger att han kände sig som en kalv på grönbete och fan om det inte kändes lite så.

Sen kom vi på att vi skulle åka till Replot, när vi ändå var i trakterna. Så vi åkte över Replotbron och oooh:ade och aaah:ade passande.

Målet var utkikstornet Saltkaret, som finns längst ut på Replot, på Björkö.

Vi parkerade i hamnen, hittade en dörr som matchade Björn...

... stod på lite bryggor...

... och gick lite. Mycket snygg natur och en huggorm såg vi! Huggormen var ju bäst, men det här tillhör ju nåt naturvärldsarv, så det är rätt najs. Gillar ju skärgårdslandskap nästan bäst av alla landskap.

Och sen klättrade vi upp och såg på utsikten. Och vilken utsikt! Som utsiktstorn får Saltkaret fem av fem möjliga. Rejält och redigt byggt är det också.

Sen åt vi pommes och vegeburgare (som var så där alltså men jag var så hungrig att det gick bra ändå) strax bredvid bron och sen körde vi hemåt i när solnedgången var som vackrast.

Väldigt fin dag och väldigt skönt att känna att solen värmt ansiktet. Är dessutom jättejättetrött nu på det där sättet man bara blir av frisk havsluft.