Vad jag drömmer om

Förra veckan var ni många som lajkade min låtsasintervju från min dagbok som sjuttonåring. Kul! Tycker själv det var helt huvudlöst roligt att läsa, men det fick mig också tänka lite på vad jag drömmer om idag. Inte att gifta mig med Johnny Depp i alla fall, hehe. Men okej, här är vad jag drömmer om, i personlig bemärkelse. Alla drömmer väl om en postpatriarkal värld utan kapitalism och rasism så orkar inte skriva det. Tänker heller inte skriva det i intervju-format, utan en hederlig VUXEN lista. Först lite stämningsmusik:

[embed width=459 height=344 class=left thumbnail=https://i.ytimg.com/vi/wahujVWNy_c/hqdefault.jpg?r=19206]http://www.youtube.com/watch?v=wahujVWNy_c[/embed]

Okej. Jag drömmer om:

♥ Barn. Det vet ni ju redan. Jag vill väldigt gärna ha ett litet barn eller två. Inte idag, men så småningom. Jag tror att jag och Pär skulle bli riktigt bra föräldrar, för han är tålmodig och snäll och pedagogisk och jag är stark och bra på att vara sträng och beskyddande. Enda jag är orolig med ett eventuellt barn är om barnet får nån bästis man inte kan tåla. Och så hänger denna bästisen hemma hos oss hela tiden och sitter och klottar med saft vid ens köksbord varje jävla eftermiddag man kommer hem.

♥ Att åka tåg i Norge. Vi hade tänkt göra det nästa sommar, men det lutar mot att det blir Gotland istället, eftersom det lutar mot att vi är bjudna dit. Vill överhuvudtaget åka mera tåg och gärna i nya länder så man kan sitta och läsa och äta mandariner (hade velat skriva äpplen, men är allergisk :() och se på landskapen som svischar förbi.

♥ Ha ett annat djur än katt. Helst kor eller en orm, men orm får jag inte skaffa för Pär. Och kor kan bli svårt i lägenhet.

♥ Leva så gott det går på att skriva. Kanske ha ett kontor som jag går till varje dag. Det bästa hade ju varit att ha en liten etta i samma trapphus som man bor i. Så kan dom där eventuella barnen ringa på när de kommer hem från skolan och väcka sin moder som sitter nedsjunken i sitt senaste romanbygge. 

♥ Bli en sån där som åker ut i naturen på helgerna. Kanske vandrar i skog och mark och är så där frisk.

♥ Köpa lägenhet att bli gammal i. En större fyra eller en femma, gärna ganska centralt. Har öronmärkt vissa hus här i stan (för jag tror det är här vi ska bo) som jag skulle vilja bo i. Allt utom öppen planlösning är intressant.

♥ Flytta till en liten ort dit ingen egentligen flyttar. Bo ungefär ett år där.

♥ Prova på att skriva och regissera en film. Jag tänker ofta det jag skriver som en film i huvudet så tror det kanske kunde gå. Vill också skriva dramatik för scen.

♥ Nån gång få känna att jag påverkat den allmänna opinionen till det bättre. Att jag gjort politisk skillnad. Eller ändrat hur man ser på nåt fenomen. Men jag vill kanske inte bli politiker, är ointresserad av byråkratin och de stela kläderna.

♥ Lära mig sy.

♥ Det finns vissa människor som jag skulle vilja sätta på plats. Dom är inte så många, men det finns kanske en handfull som jag drömmer om att ska bli "avslöjade" så att världen ska se dem som jag ser dem. Det här är inget jag aktivt strävar efter, för den där sköna känslan av att ha rätt kommer inte av att själv attackera. Det här är verkligen inte en bra sida av mig and I wish I was better than this men FY FAN vad skönt det hade varit att kunna luta sig tillbaka och storsint förlåta dem som tvivlade på mig och lugnt konstatera för mig själv att jag hade rätt och jag fick sista ordet. Vet ni vad jag menar?

♥ Sen finns det några människor jag nån dag hoppas kunna köra förbi på motorvägen och visa fingret åt medan radion spelar Joan Jett.

♥ Och så klart finns det ett par människor jag nån gång hoppas ha modet att be om förlåtelse.

♥ Åka till USA. Helst skulle jag vilja till New Orleans, men mest skulle jag bara vilja gå i typ amerikanska apotek och K-marts och pilla på olika saker. Om man kunde prenumerera på en låda med typ galet amerikanskt godis och apoteksprodukter skulle jag göra det. Kan man det?

♥ Lära mig ett språk till, gärna spanska. Eller i alla fall bättre finska.

♥ Börja studera nåt kul när jag är gammal och de eventuella barnen är utflugna. Typ litteraturvetenskap eller bildkonst eller idéhistoria (finns ens ett sånt ämne? Eller är det det som är etnologi?) eller nåt.

♥ Bli lagom gammal och helst dö före Pär så jag slipper leva utan honom.

Vad drömmer du om?