Vårlistan

Är officiellt down med feber så det passar bra med en lista att fylla i pga orkar inte tänka själv. Har varit så jävla stolt över att denna säsong varit min friskaste ever men det är slut med det nu. 37,7 HE E KUL HE. Först ett riktigt roligt vårskämt jag såg på internet häromdagen. Det är hon Konstgrepps-Karin som är kul igen.

17792761 10154656724484107 10761921 n

Mitt bästa vårtecken: jag älskar talgoxar och blir alltid glad när jag hör dem om våren. Har även en talgoxe tatuerad på ryggen FYI. Annars är det ju magiskt att första gången gå på torr asfalt efter månader av snö/is/slask. Och att cykla igen! Jag är inte en sån som cyklar vintertid.

Låt som ger mig vårkänslor: Håkan Hellström har flera låtar som ger mig vårpirr. 

Den här våren läser jag: många bra böcker förhoppningsvis. Böcker som ligger på nattduksbordet och frestar extra mycket just nu är Lollo av Linna Johansson, Handbok för städerskor av Lucia Berlin, Se Mörkret av Elisabeth Hand och ett tjugotal till. Funderar också på att beställa ett riktigt hederligt gammalt bokpaket när jag fått lön denna månad, jag kommer för första gången på cirka hundra år ha pengar att lägga på sånt.

Inför våren längtar jag alltid efter: att slippa tunga ytterkläder och så klart tycker jag det är gött att känna solen på sig.

46735 423748264106 1972726 n

jag på min första peed, våren ~92? när lär man sig cykla? 92 var jag 5, låter det rimligt?

Min bästa våroutfit: älskar vår och höst rent klädmässigt eftersom det är tillrcäklgit varmt för att ta av sig ett lager eller två men inte varmt så att man behöver svettas eller liksom klä sig svalt. Ska ha min rosa sidenbomber every day så fort det är officially vår.

Mat som jag förknippar jag med våren: Vårrullar? Ehehehe. Vet inte om jag förknippar våren med nåt särskilt. Jordärtskockor brukar väl vara i säsong vårtid? Och kål brukar vara svinbilligt. Elleeer...? Känns som att jag eventuellt freestylar lite nu. Take away-kaffe utomhus! Det är vårigt tycker jag. 

Våren doftar: upptinad hundskit.

Om jag måste välja något dåligt med våren så säger jag: alltså jag gillar ju knappt våren så det är lätt. Pollen, ostabilt väder, förkylningar, depressioner, sommartid, förväntningar som aldrig infrias, saker börjar röra på sig och bli oroliga osv osv osv