You know you the bitch you cause all this conversation

Alltså ska vi prata om den stora,rosa, MOTHAFUCKIN FANTASTISKA elefanten i rummet?  https://youtu.be/LrCHz1gwzTo

Queen jävla B. Alltså jag kan inte i ord förklara hur jag känner inför detta, jag ska inte ens försöka. Låt mig bara... Koreografin. Stylingen. Fierceness-en. Politiken. Budskapen.  One-liners:en. Låten. Hennes röst. FLÄTORNA! Det känns som att vi gick in i en ny era i o m den här videon. Känner mig som ett barn dan före julafton när jag tänker på att jag får vakna imorgon och internet kommer krylla av Beyonce på Superbowl. 

Geni, geni, geni.

---

Eller ska vi prata om det andra?

Det hemska. Om våldtäkt? Ska vi prata om det?

Att det är avskyvärt oavsett var eller när det händer och av vem det än görs? Att sexuellt våld och mannens till synes fria tillgång till kvinnans kropp är ett av de sjukaste symptomen på det förbannade patriarkat vi lever i?

 Ska vi prata om det? Vi kan prata om det. 

Vi kan prata om vad vi kan och måste börja göra för att förminska och förgöra detta konstanta flöde av nyheter av det slag som det jag läst på min lokaltidning idag. Ska vi sätta upp en hållbar strategi för att kvinnor ska få känna sig trygga i det samhälle de förväntas leva i? Ska vi göra det? 

Ska vi också komma överens, före jag måste börja läsa inlägg om det i min feed, ska vi komma överens om att etnicitet aldrig borde vara en faktor vid ett sånt här brott? En gärningsmans ursprung gör brottet varken mildare eller grövre. Hör ni? VARKEN MILDARE ELLER GRÖVRE. 

"Utländsk" är inte ett heller ett signalement. "Utländsk" är ett ganska brett begrepp. Mörk, stor, liten, lång kort - det är viktiga ord när man söker en gärningsman. Det gör varken från eller till att poängtera att det var en av dem. För allt man säger då är att det inte var en av oss och på så sätt slipper man ta nåt ansvar. Allt "utländsk" säger egentligen är "inte finländsk". 

Vi kan prata om allt det. Vi kan prata om att det är inte invandringen som är roten till problemet. Det är patriarkatet. Jag tror vi alla är överens om hur jävla vidrigt det är när det händer. Jag tycker vi kan bli överens om resten också.