Kulturkonsumenten v. 5

Läst

FullSizeRender.jpg

Jag har lyssnat på Samtal med vänner av Sally Rooney och läst Kärlek liksom av Johannes Ekholm om varann och jag upplever för tillfället en övermättnad på apatiska och intellektuella karaktärer och böcker utan klassisk dramatisk båge men med skarpa iakttagelser om ”nutidsmänniskan”. Don’t get me wrong, jag gillar väl egentligen båda böckerna , men är SÅ TRÖTT på det här svala Girls-liknande berättandet. Det är så snyggt, det är så uttänkt skaviga karaktärer, det är så berättat på ett tydligt distanserat sätt. Jag vill ha känslor! Jag vill ha passion! Jag är liksom sugen på att läsa en Harlequin eller nåt riktigt TOO MUCH och sentimentalt och svulstigt, jag får panik av att allt är så snyggt och oansträngt, som att texten är nerklottad hastigt och lustigt under ett telefonsamtal.  Ett annat nyligen läst exempel är Just nu är jag här av Isabelle Ståhl.

En orsak till att jag blir så ”trött” på böckerna är så klart att jag känner mig hotad. Min egen lilla roman är nedtecknad i en liknande stil, men grejen är att jag inte riktigt behärskar den är jag rädd. Svalt och intellektuellt är inte min starka sida HEH.

Men alltså, har man inte förläst sig på snygga samtidsskildringar så kan man bra läsa båda böckerna med behållning. Tycker speciellt Johannes Ekholms dekonstruerande av en bok är värd att läsa.

Lyssnat på

IMG_1143.JPG

First Aid Kits Ruins-skiva. Hjälp så bra den är! Nästan för bra, känner mig dum som liksom köper det helt.

Tittat på

från  @bigandmilky  

från @bigandmilky 

Redan första avsnittet av RuPauls Allstars 3 som drog igång förra veckan var asbra! Älskar blandningen av deltagare och upplägget. Lip syncen var också fantastisk detta avsnittet. För er som bryr er:

ÄLSKAR Milk men hatarhatarhatar Thorgy Thor alltså verkligen hatar, mitt blodtryck blir högre varje gång hon syns i rutan. Jag gillar ChiChi och Kennedy och är kluven till Aja och Ben DelaCreme. Aja har liksom högt underhållningsvärde men känns lite typ... jobbig bara. Ben känns falsk och estetiskt är hon SÅ inte min grej. Tror det är Trixie eller Ben som vinner, men hoppas så på Milk. Bebe har jag ingen relation till eftersom jag inte sett första säsongerna. Det är väl typ mina tankar efter första avsnittet.

För övrigt är jag på jakt efter en ny serie att bingea. Tror jag är sugen på nåt kriminaligt men inte för läskigt. Jag avböjer vänligt men bestämt tips, inget gör mig så avtänd på att se nåt som tips. Den inneboende obstinata tonåringen i mig vill bara göra tvärtemot alltid. Inte se Narcos när alla tycker man borde se Narcos. Jag tror, inte bara när det gäller tv-serier utan i livet i stort, att oombedda råd, tips och tricks kan va ett av de sämsta sätten att få nån att göra nåt eller ändra på nåt. Ingen tycker om att bli mästrad. TUR ATT DET HÄR ÅTERKOMMANDE INSLAGET PÅ BLOGGEN INTE BYGGER PÅ EN MASSA TIPS :-)))))))))

Mvh hycklargirl87

Upplevt

En tilltagande känsla av att jag lever i nån slags alternativ sci-fi-verklighet. Igår märkte jag att man kan bevaka min bok på AdLibris nu. Jag googlade mig själv (det händer väldigt väldigt sällan pga ångest över vad som finns out there), och strax efter Yle-artiklar om kroppsaktivism och vredesutbrott så kom det upp en AdLibris-länk. HÄR kan du bevaka min bok, men du kan ju också bara fortsätta läsa bloggen, jag lär ju ta upp ämnet igen under våren. 

27628591_1813643318677102_8795392207366613827_o.jpg

Och första eventet jag deltar i i egenskap av har-skrivit-en-bok kom upp på Facebook idag! Jag och multihypeade och mutlibegåvade Elin Willows ska samtala på scen under Vasa Littfest under rubriken Romaner bortom storstaden. Kul! Läskigt! Är så glad att jag får göra det tillsammans med Elin thou <3 Våra böcker känns lite som kusiner typ - alltså inte i fråga om kvalitet hehehe men för att vi är kompisar och gamla kurskamrater och t o m hade samma handledare under LittSkap. HÄR kan du läsa mera info om Nu imorron! Kom gärna dit, fyll upp salen tack! Alltid mindre läskigt att prata inför en större grupp.