Ett jullov

Hur kommer man igång igen efter ett så här segt blogglov? Jag kanske borde berätta vad jag gjort under de här två veckorna. Det är kanske bra, vi försöker så. Om nån skulle fråga mig på stället - vad har du gjort i jul då? skulle jag säga: druckit vin och sovit. Och det är helt sant, men när jag gick igenom mina kamerarulle på telefonen (det är såna här gånger det lönar sig att va en sån som aldrig raderar bilder) så märkte jag att jag har ändå gjort en hel del annat.

Så här är mitt jullov, brought to you by min kamerarulle på telefonen.

julvaka.jpg

Dan före dan hade vi julvaka hemma hos oss. Vi spelade Bingo och drack vin och åt ost och choklad. Det var skönt. Herregud, det här känns så länge sen nu redan. Början och slutet av jullovet har så olika image liksom.

julaftonspel.jpg

Julafton hängde vi hos papp och styvmorsans. Vi åt jättemycket mat, åt mera choklad, såg på Karl-Bertil, drack vin och spelade Rappakalja. Ganska o-unik juafton på det sättet, men julafton ska ju vara precis så o-unik. Exakt på den här bilden har både papp och syrran förstått att jag fotar dem.

grimossi.jpg

Och så delade vi ut julklappar så klart! Grim var ju överlägsen vinnare i år igen med ett BERG av klappar. Men ingen gick hem tomhänt, jag fick en länge efterlängtad matberedare av pappa som va min secret santa! Jag och Pär hade bytt julklappar redan några dagar innan pga min otålighet. Av honom fick jag en Marimekko-ryggsäck, Lemonade på vinyl och ett par böcker.

juttajag.jpg

På juldagen skulle jag och Jutta gå på julotta, men vi försov oss båda två. Som sagt, jag har sovit väldigt mycket de här senaste veckorna. Det är som jag tagit igen hela höstens sömnskuld. Det blev ingen julotta, men vi gick på promenad istället. Min mössas profil är ganska LOL förresten.

Sen följde ett par dagar som såg ut ungefär så här.

spegeselfie.jpg

Konstigt hur man alltid är som snyggast när man är ledig och ingen ska se en. Slöseri kan tyckas.

städa.jpg

Hjälpte iofs syrran att flyttstäda lite ett par dagar också. Dom har köpt hus i Jeppis! Änligen nån som flyttar hit och inte bort.

junior.jpg

Har också hängt lite i deras nya hus, följt med katternas acklimatisering bl a.

26695666_10155425789894107_2018170250_o.jpg

Óch hängt med Grim förstås. Fast det här är från nyårsdan inser jag nu, och före det blev det ju...

nyår2.jpg

Nyår! Jag firade med de här.

26648431_10155425880769107_694030252_n.jpg

Andra och tredje hängde jag på jobbet. Städade, gjorde inventering och planerade året - sånt man måste göra när man har stängt.

26637657_10155425880909107_757787428_n.jpg

Hittills har 2018 handlat mycket om livsviktiga loppisfynd, t ex en spargris-katt.

solkatt.jpg

Förundrats över solljuset, de få och korta gånger det har orkat fram. Jag säger ju det - helt annan image på början och slutet av lovet.

mormorsrutor.jpg

Jag har börjat virka igen. Behöver cirka 400 rutor för att få till ett överkast. Har i skrivande stund 28. Har virkat och sett 1 säsong Riverdale, 1 säsong Modern Family och snart 2 säsonger Better Things.

Och så har jag tvingat i mig frukost varje dag och nästan varje dag gröt. Jag är nästan där nu, jag tycker nästan om gröt nu.

Så egentligen har jag gjort en massa saker, men om nån frågar kommer jag ändå svara "druckit vin och sovit". Och va e väl betär än he.