Den enda guiden you’ll ever need till årets bokrea

Det här inlägget är skrivet i samarbete med min egen kapacitet eftersom jag knappast blir överröst av förfrågningar om annonser på den här lilla bloggen. Tror jag uppfattas som oprofessionell och negativ? Hur folk nu har fått det för sig  ¯\_(ツ)_/¯ 

Men ok, jag har gått igenom En Stor Bokhandel Online som rimmar på Sladlibris och plockat ihop vad JAG skulle köpa om JAG skulle shoppa på årets bokrea som börjar denna vecka, kanske 27:e...? Men det har jag alltså gjort! Så att du slipper! Snällt va? Mvh your friendly neighbourhood influencer. Jag orkar inte länka till varje jävla bok pga det tar asmycket tid att lägga in länkar på det sättet. Jag föreslår att du tar upp en till flik i din browser och går in på Nån Stor Bokhandel Online som rimmar på Bladlibris och manuellt söker efter de titlar jag nu ska presentera som intresserar dig.

Om jag plötsligt övergår till att skriva på danska i det här inlägget så är det för att jag klämt två säsonger Bron på typ lika många dagar. Visst är det förresten konstigt att ALLA danskar fattar svenska och ALLA svenskar fattar danskar utan problem? Det är inte min upplevelse av Öresundsregionen!!!! Min upplevelse är mest ”undskyld, do you speak english?” men ok det har väl med dramaturgin att göra. 

Det här tycker jag är värt att köpa på bokrean om du 

ÄR ETT BARN eller KÄNNER ETT BARN

Fislandet - Cecilia Forss  (finns det en bok som heter Fislandet måste man ju köpa den! OBS illustrationer av @annaritar på Insta!)

Monstret i natten - Mats Strandberg

Nyckelknipan - Sanna Mander

Emilia och lyckan - Camilla Mickwitz (Emilia-böckerna är ett av mina tidigaste bokrelaterade minnen eller minnen överlag, jag och papp på Ytteresse bibliotek) 

 ÄR EN TONÅRING eller KÄNNER EN TONÅRING

En ö i havet - Annika Thor (hela serien i nya fina upplagan finns!)

Här ligger jag och blöder - Jenny Jägerfeld (några år sen jag läste den här men fortfarande står den sig som en av de bästa ungdomsböcker jag läst) 

HAR EN WOKE BEKANT SOM LÄSER MKT PÅ NÄTET MEN INTE LÄST EN BOK SEN DERAS KALLE ANKA-PRENUMERATIONEN GICK UT 2004 eller SKULLE VILJA ATT DIN BEKANT OAVSETT LÄSINTRESSE BLEV LITE MERA WOKE

Nya Norrland - Mats Jonsson

Uppgång & fall - Liv Strömquist

BRUKAR ÄTA MAT IBLAND

Ett stekt ägg är också middag - Siri Barje (@olivehummers kokbok!) 

Grönsaker - Tommy Myllymäki

GILLAR HISTORIA LITE SÅ DÄR, MEN MEST LIKSOM INBLICKEN I MÄNNISKORS TÄNKANDE OCH DESSUTOM SÅ ÄR DU INTE HELT OINTRESSERAD AV FÖRFATTARSKAP

Jag har också levat! - Astrid Lindgren och Louise Hartung

Brev från Tove Jansson

 OFTAST KÖPER DIN LITTERATUR I TOPP TIO-HYLLAN I MATAFFÄREN AKA DU GILLAR DECKARE 

Fem små grisar - Agatha Christie (tycker de här nya omslagen är 👌🏼👌🏼👌🏼 Och just den här har jag också ett starkt minne till; jag är kanske 10 och sitter i en solstol på familjebekantas villa och drabbas av en hisnande känsla av ”här sitter jag och läser en vuxenbok”)

Lola uppochner - Monika Fagerholm

Hush Baby - Johanna Holmström

BA VILL HA NÅT BRA ATT LÄSA, LIKSOM SKÖNLITTERATUR BA, GÄRNA NÅT SOM ÄNDÅ VARIT ELLER ÄR NÅN SLAGS SNACKIS, MAN VILL JU HÄNGA MED

Flickorna - Emma Cline

NIX - Nathan Hill (den här är jag mkt sugen på!)

Stanna hos mig - Ayòbámi Adébáyò (den här med!)

De oroliga  - Linn Ullman

Annanstans - Malin Kivelä 

God Morgon - Susanne Ringell (så jäkla SNYGG bok! Plus Nordiska Rådet-nominering)

Det va det! Hoppas ni hittar nåt ni gillar! Imorgon på influencer-bloggen: olika brunkrämer man kan köpa! Lol nej, ville bara skriva ordet BRUNKRÄM <- relik från när smink ännu var enkelt.

Hej då!