En tisdag

Jag har aldrig lyckats med ett Ett foto i timmen-inlägg före jag insåg att jag kunde göra det via Insta-stories. Så enkelt! Det är som att formatet löser upp nån spärr i huvudet på mig och jag kommer ihåg att göra det. Det är inte så längesen jag gjorde ett sånt här inlägg, men hej, va ska ni göra? Tänkte ni skulle få följa med på min tisdag, det vill säga igår när jag skriver det här. 

Mina vardagsmornar ser nästan identiska ut varje dag: stiga upp, borsta tänderna och scrolla, mascara + ögonbryn, på med kläder, håret i hästsvans, packa frukostlådan, sitta och stirra i väggen i ett par minuter och upp, ut och iväg. 07:07 satt jag och stirrade i väggen. 

07:43 hade jag kommit till jobbet, sparkat i gång allt som ska sparkas igång och satt mig för att räkna kassan och dricka vad jag tänker på som stötdämparkaffen, första kaffekoppen på dagen. Det finns många lyxfaktorer med mitt jobb: mörkrost och varm skummad mjölk till stötdämparkaffet gör det ännu stötdämpigare.

Jag har faktiskt hållit mitt nyårslöfte och ätit frukost varje dag. Nu för tiden der jag riktigt fram emot kafferasten när jag plockar fram frukostlådan. För tillfället äter jag naturell yoghurt med osockrad granola (Pauluns kakao och hallongranola är bäst!) och lite nötter och torkade tranbär. Ibland plus en avocado, som igår. Mosad avocado på färskt hembakat bröd, fortfarande varmt från ugnen <- lyxfaktor! Och så mer kaffe så klart.

I tisdags var det premiär för vår nya bardisk längs fönstren i caféet och det kanske låter som en skitsak, men vi har pratat om det så länge och det blev så jävla bra! Hela caféet fick liksom ett lyft. Och så februarisol genom fönstren på det, mmmmm.

Mellan 11 och 13 är det ganska omöjligt för mig att göra nåt annat än jobba, för då är det lunchtid på jobbet. Tikka Masala igår, en sv mina favoriter. Klockan ett åt jag själv lunch, precis som alla andra dagar men jag har inte sällskap av Jonne alla andra dar, men det hade jag igår. Väldigt trevligt! När klockan började närma sig två slutade jag jobbet och kom på att ta ett foto. Vädret fullkomligt skrek sportlov. Jag och Jonne skulle dock inte sporta, utan gå på loppis. Kul! Vi har varit i kompisar i typ femton år och aldrig har vi förr beträtt ett loppisgolv tillsammans.

Jag fyndade stort redan på första loppiset vi besökte - en triceratops-kompis till vår velociraptor! 1,50€ för sån högklassig inredning, det är inte dumt. Jag tycker på riktigt om att inreda som ett barn, ett bra hem är ett hem som känns lite som Pippis byrå, roliga och lite märkliga saker i alla lådor och alltid något att upptäcka. Meeen jag försöker också plocka eventuella fasterspoäng med valet av prylar, "kan vi snälla fara till faster Ellen och farbror Pärs, de har så roliga saker!" är en mening jag hoppas yttras inom de närmsta åren hemma hos min brorsa, hehe. Efter Nada Nord och Lundagård svängde vi in till jobbet igen för toapaus om ni undrar över interiören.

Efter en stund joinade Pär in på loppisrunda, så 15:27 tog jag en smygbild av mitt sällskap på Missionsstugan. 

28534698_10155562510499107_49481081_n.jpg

Sen drack vi te hemma hos oss och jag passade på att rada upp mina loppisfynd fotogeniskt. Ett pussel i fin låda, en finsk (!) bok som jag faktiskt tänkte försöka läsa, en månformad kakform (bra till häxiga småkakor), en såssnipa/gräddkanna, en cowgirl med tillhörande häst och hund i gips och så triceratopsen då. 8,50€ för alltsammans och då kostade gräddkannan fem av dom eurona, så jag tycker jag fyndade ganska bra. 

Jag provbyggde pusslet och minsann - det fattades bara en bit. Ganska bra för ett loppispussel, fast jag köpte det mest för lådan. Sen åkte Jonne vidare och jag lade mig ner för att vila en liten stund innan maten som Pär hämtade åt oss. Det var nämligen dags för hämtetofu igår. 

När Pär kom hem hade han inte bara köpt med sig tofu, utan också nya Muminmuggen med trollkarlen <3333 Den har jag gått och hintat om att jag skulle vilja ha sen den kom förra veckan, men jag hade inte räknat med att Pär skulle uppfatta det, men där hade jag underskattat min make. Blev så glad att jag grät lite. 

Efter maten satte jag mig och jobba lite med en liten hallondryck som vi fick med hämtmaten av oklar anledning. Svarade på lite mejl, skickade in en stipendieansökan och bloggade lite. Drack min jävla hallondryck. 

Jag hade bestämt mig för att gå och lägga mig i tid igår pga stiger ändå upp 06:15 varje dag och då kan man inte somna vid ett många nätter i rad, det går bara inte. Men som vanligt blev det ändå lite senare än vad jag tänkt mig, men strax före 22 fick jag i alla fall duschat. Syrran gjorde lite ljusa slingor i håret på mig helgen och det blev precis som jag ville ha det - inte så mycket färgförändring, bara lite ~*fräschare*. Tycker jag är 45% snyggare nu än vad jag var före slingorna. Efter dusch + tandborst såg jag senaste avsnittet av All Stars 3 (största WTF:et i RuPauls historia: sopputmaningen?!) och nån gång efter det måste jag ha somnat, för sen finns det inte fler foton. Det tyckte jag var en bra dag.