En vänlig grönska, en rosa helikopter och wild horses

Jag tror ju mycket på korspollinationen eller vad man ska säga mellan Det Ädla Skrifvandet och musik. När jag skriver i stunden lyssnar jag nästan helst på hiohop eller r'n'b, jag vill ha något med en gungig rytm. Drake är min go to-artist när jag inte hittar nåt annat, Drake funkar alltid. Oavsett vad jag skriver. 

Men utöver soundtracket till det rent mekaniska arbetet så brukar jag också ha nåt slags mer eller mindre officiell soundtrack som är tätare förknippad med den aktuella texten. Nästan varje scen jag skriver har en låt. Och nu tänkte jag ge er soundtracket till Jaga Vatten (ni ser vartåt det barkar den närmsta tiden va? BARA massa bokprat)!

spellista.png

Jag försökte lista  alla låtar jag kom på som jag tänkt på under skrivandet av det här och av dom tror jag bara en faktiskt är nämnd i boken. Men varje låt har en scen och det kan ju vara lite svårt för er som inte läst boken än (dvs 99% av er), men antagligen sparar ni listan tills ni läser eller så lyssnar ni nu och försöker föreställa er nåt. Ni vet ju redan att det handlar Hanna och Rakel - vad kan Hanna och Rakel tänkas göra till odödliga klassiker såsom Peaches' Rosa Helikopter eller Rolling Stones' Wild Horses?

Förutom den låt som faktiskt är nämnd i boken (Ramlar med Håkan H) började hela manuset med psalmen En vänlig grönskas rika dräkt. På första träffen med Monika fick vi en uppgift när vi bl a skulle tänka ut ett par ord eller en strof, nåt bara. Jag tänkte på En vänlig grönskas rika dräkt, jag vet inte varför. Sen började jag se den sången komma smygande över späda björkar och mörka granar och plötsligt visste jag precis vilken miljö jag skulle skriva om. Äh, det låter låter så jävla pretto men så var det. Så En vänlig grönska har varit skitviktig för mig i detta skrivandet. 

Jajaja, enough with the "artist talk" nu, HÄR är listan.
Själv ska jag sova, adjö.