Nu då?

Jag inbillar mig att folk tittat annorlunda på mig på stan. Igår hälsade en kvinna på mig väldigt glatt, en kvinna jag inte känner. Jag inbillar mig att det beror på mitt ansikte, stort uppdraget under en rubrik med ordet ”sex” i. Jag inbillar mig att jag måste va lite trevligare nu, jag inbillar mig att jag måste ha BH på mig när jag går ut med soporna. Jag inbillar mig att folk bryr sig.

Samtidigt känns det som ett antiklimax allting. Nu då? Vad händer nu? Bryr sig nån alls om att min bok finns längre eller hade den en flugas livslängd? Om en klassiker lever hundra år - vad är en bok som lever en flugas liv? Ett inget?

Så fort glömmer jag hysterin de där första dagarna. Så fort glömmer jag illamåendet över recensionerna. Skulle dom komma och om dom kom, skulle som såga? Så fortglömmer jag att jag ska till Helsingfors nästa vecka och fått minutschema över alla intervjuer. Så fort glömmer jag bort att räkna allt jag har och allt jag fått, så jävla fort är allt borta ur minnet.

Man tror inte att nån ska intressera sig för det man gör, men samtidigt blir man besviken när inte hela världen stannar av. Man vill att nån ska bry sig, man vill vara ifred. Man skriver i ”man”-form för att slippa kännas vid att JAG är en sån osympatisk människa, fylld med egenskaper folk listar som minst attraktiva i undersökning efter undersökning.

Det är så lätt att fastna i de här tankegångarna, så därför passade det bra att Kugge utmanade mig i en tänk positivt-lista. Här är den:

💜 3 bra saker med mina dagar💜

💜 Jag vaknar trygg i min egen säng varje morgon och lägger mig trygg i den också.

💜 Jag går till ett jobb som ganska många dagar känns meningsfyllt, roligt och där jag kan vara mig själv. 

FullSizeRender.jpg

 💜 Jag kan göra vad jag vill på min fritid och har oftast medlen att förverkliga det jag vill också. Typ gå på bio eller baka kladdkaka. Jag har inte så vilda intressen.

🧡 3 bra saker med mig 🧡

🧡 Jag är kreativ och bra på att komma med idéer. Är dessutom kreativt begåvad (konstnärlig är väl ordet jag tänker på) och kan både skriva och rita hjälpligt. Folk brukar också tycka att jag klär mig och inreder snyggt. Jag är dessutom bra på att se helheter, dra slutsatser och känna av både stämningar och trendriktningar och jag tror att det hänger ihop.

🧡 Jag är bra på att inkludera andra. 

FullSizeRender.jpg

 🧡 Jag är precis lagom snygg. Jag är liksom snygg, men inte så snygg så att jag nånsin kommit undan med nåt tack vare det. Har alltid behövt träna personligheten vilket är bra idag. Och så har jag avundsvärd hy och hår. Det ska jag lära mig bli mera tacksam för. 

💚 3 bra saker i mitt liv💚

💚 Jag är kompis med hela min familj och även lyckats bygga en egen liten familjenhet med Pär och katterna. Det har inte alltid varit så enkelt i min familj (skilsmässobarn - u know whats up) men idag så är det faktiskt väldigt odramatiskt och avslappnat. Jag värdesätter det enormt, familj är väldigt viktigt för mig. Är också så glad över att ha en egen familj med egna insidejokes och egna traditioner.

💚 Jag får göra nästan allt jag tycker är roligt, både skrivmässigt och på AE. Jag jobbar liksom med sånt jag drömt om i princip hela livet. Skulle jag när jag var 15 fått tjuvkika på mitt liv som det ser ut idag skulle jag nog tyckt jag var cool. Det är ett bra betyg tycker jag.

FullSizeRender.jpg

💚 Trots att världen ser ut som den gör så är det ändå en bra tid att leva. För mig som vit, medelklassig finländare då. Om inte annat så är det kraft i vetskapen om att vi lever i en omvälvande tid, en tid som kommer gå till historien som nån slags 70-tal (om ni vet vad jag menar). Jag tror att mycket kommer ändra den närmsta tiden och nu är det revolution på gång för att citera ett bra band. 

💙 3 bra saker det här året 💙

💙 Min bok!!! Så klart. Början på nåt nytt förhoppningvis.

IMG_3150.JPG

 💙 Det verkar bli ett bra år ekonomiskt för mig och Pärlan. Förra året var vid den här tidpunkten une petite catastrophe och nu har vi det jättebra (OBS relativt jättebra, tror inte Bill Gates skulle säga jättebra) så here’s hoping på ett icke-pankt år, peppar peppar.

💙 Att det inte är Suomi100 längre. Hann tröttna rejält på mitt fosterland under förra årets jubileumspsykos och dess merch. Kunde ju inte köpa en limpa ens utan att det var nån slags jubileumslimpa.

💛 3 bra saker med bloggandet💛

💛 Bra skrivövning; bra sätt att hålla upp ett regelbundet skrivande även under icke skönlitterära skrivarperioder.

💛 Vet ni vad ni gjorde för sjunde maj 2010? Nej, just det. Det vet jag. (Kanske, inte helt säker på att jag bloggat exakt just det datumet men ni fattar poängen).

En bild av mig och min bloggkompis  Linnea  från min 26årsfest med tema Harry Potter, tagen med Linneas kamera, men av vem minns jag inte.

En bild av mig och min bloggkompis Linnea från min 26årsfest med tema Harry Potter, tagen med Linneas kamera, men av vem minns jag inte.

💛 Alla vänner och möjligheter jag fått genom åren. Det är kanske ändå det finaste.