Det jag har och det jag vill

Malin publicerade en lista på sin nya blogg, designad för personlig utveckling. Tyckte den va lite kul, så fyllde i den med. 

28537743_10155579259649107_889977207_n.jpg

1. Hur ser en perfekt dag ut för dig?
Vaknar tidigt utan väckarklocka, skriver på förmiddan eller drar kanske nån skrivworkshop eller nåt sånt. Äter kanske lunch med nån kompis. Går en promenad och det är högt till himlen och ljudboken jag lyssnar på är jättebra. Jag och Pär ser nåt bra på TV. När jag går och lägger mig känner jag att dagen varit givande men inte stressig. En bra dag hinner/orkar jag både producera och konsumera nån slags text.

2. Vad ville du bli när du var yngre?
Arkitekt, rekvisitör, arkeolog, konstnär, författare, journalist.

3. Vilken ovana skulle du vilja bryta?
Jag är fullkomligt besatt och beroende av min telefon, det vill jag komma bort från. 

4. Vilken ny vana skulle du vilja införa i ditt liv?
Har nyligen infört en del förändringar till det bättre - promenerar mer, äter bättre, sover bättre, sparar mer, jag till och med för schema över min pms! - men skulle ännu vilja få tillbaka min läsrutin.

5. Tänk på en person du verkligen beundrar. Vad har den person för kvaliteter som du tycker om?
Rakryggad, snäll, fantasifull, kvicktänkt, trygg. 

6. Vad gör du för att slappna av?
Oftast så lägger jag mig och spelar Candy Crush + ser nåt avsnitt av nån sitcom jag sett tidigare. Jag är funtad i huvudet att jag inte kan slappna av helt utan aktivitet, jag kan inte bara sitta och stirra, jag förlorar fokus då. Men jag behöver nåt som är helt fritt från prestation. Därför är TV + Candy Crush det ultimata. Andra grejer jag gör är att gå promenader, ha sex eller städa. Gillar också att sticka och virka, tycker det är meditativt. 

7. När gjorde du senast något som skrämde dig?
Jag ger ut en bok nästa vecka, har aldrig skrämts mer av nåt jag gjort. Men det är en bra slags skrämsel, det killar i magen på det där berg- och dalbanesättet. Jag tror att man ska va lite rädd om man gör nåt man riktigt vill. 

8. När kände du dig senast stolt över dig själv?
Förutom alla små grejer i vardagen som ”jag plockade i diskmaskinen!”, ”jag steg upp i tid!”, ”jag åt frukost!” Så var det när jag drog workshop i kreativt skrivande för ungdomarna i vår ungdomsverkstad och märkte att jag är ganska bra på det. Eller nej, jag är faktiskt riktigt bra på det! Kände knappt igen mig själv. 

9. Vilka praktiska färdigheter önskar du att du hade?
Jag har inga praktiska färdigheter alls. För ett par veckor sen grät jag och sa att jag skulle byta ut den kreativitet och talang folk tillskriver mig vilken dag som helst om jag bara vore mera duglig. Mindre rastlös, mindre impulsiv, mera händig, mera ekonomisk, mera ansvarsfull, mindre opålitlig. Jag skrev för några veckor sen om att jag på vissa sätt knäckt koden för hur jag funkar, men det är fortsättningsvis så frustrerande. Jag drömmer dagdrömmar om piller, medicin som skulle göra allt enkelt, men så funkar ju inte livet. Det känns som att jag saknar en bit i hjärnan, nån bit som de flesta andra verkar ha. Jag säger inte att det är lätt för andra, men ju vuxnare jag blir desto tydligare blir det hur scatterbrained jag är. Jag blir arg och ledsen när jag verkligen försöker, och det gör jag nästan jämt, och det inte ger resultat som nån ser. Äh, jag vet inte hur mycket mer jag orkar gnälla på det här och nu, men JA jag skulle gärna ha nån praktisk färdighet, vilken som helst, 

10. Vad tycker du om att göra för andra eller ge till andra (inte materiellt utan av dig själv)?
Jag tycker om att människor att skratta. 

11. Vad gör dig exalterad? 
Riktigt juicy skvaller, hehe. Men också att få bolla idéer och kläcka idéer, jag älskar att planera evenemang på jobbet, då är jag mitt bästa! Älskar också känslan av att nå fram till andra, gärna ungdomar, genom skrivande. Det låter så cheesy, som att jag är fem före att börja rappa i klassrummet, men jag blir nästan adrenalinhög på att gå och/eller dra skrivarkurser. 

12. Vad gör dig nedstämd?
När jag inte blir sedd för vad jag gör. Att cykla i motvind - bokstavligen och symboliskt. 

13. Vad skulle du vilja säga till ditt femåriga jag? 
Det heter DIADEM, inte diarré. 

14. Vad skulle du vilja säga till ditt sextonåriga jag?
Du kommer få allt du vill ha, så  du kan sluta stressa. Läs en bok istället. 

15. Fantisera att du är 90 år. Vilka minnen skulle du vilja ha? Vilka historier skulle du berätta? 
Jag skulle vilja berätta om färgstarka middagar och fester, om vänner i olika områden och tider av livet, om stor kärlek och outtröttlig kamp. Sen skulle jag visa på mina hyllmetrar med böcker jag skrivit och säga "resten står här". 

28832810_10155579273964107_350201979_n.jpg