Sök världens bästa jobb!

Jag har nåt väldigt spännande att berätta idag! Det har varit mycket funderingar hit och dit och räknande om och om igen och otroligt mycket tvivel men också lite tro och till slut så blev det så här: Jag ska va tjänstledig nästa läsår!

Jag har först en månads semester i augusti och efter det ska jag va borta från After Eight från september till maj. Jag ska skriva, dra skrivkurser, jobba lite på ett par projekt och blogga så klart. Men mest skriva! I nio långa månader ska jag få leva äkta författarliv!!!! Det känna både 100% rätt och totalt galet. Det finns egentligen inte i min värld att avsäga sig ett ”riktigt” jobb för nåt luddigt och frilansaktigt, så gör man bara inte. Men jag har mer eller mindre jobbat 200% i ett år nu och det är varken rättvist mot mig eller mot After Eight. Så nu gör jag så i alla fall.

Jag har räknat så många gånger på det att jag vet att det kommer funka, men ändå är ju pengarna man funderar mest på. Men det känns lite som nu eller aldrig också. Vi har inga andra än två stackars kattliv att sörja för utöver oss själva och jag snålar gärna lite om jag måste. Jag vill försöka! Och till allmänheten: jag är tillgänglig för olika skrivuppdrag, skol- och biblioteksbesök och skrivworkshops :-)))) Är inte alls dyr, hehe. Ta kontakt på ellen.m.e.sberg@gmail.com !

Förutom det rent ekonomiska har jag varit mest rädd för om jag är disciplinerad nog att strukturera min egen tid och sånt. Det lär ju visa sig. Sen har jag tänkt en del på om jag och Pär (som också frilansar) kommer driva varandra till vansinne om vi ska gneta på varann hela dagarna. Men man måste ju pröva. Och jag tänker sitta på olika caféen och på bibblan och skriva ganska ofta, så vad ska vi inte klara av det med.

Sen är det ju det rent sociala. I snart åtta år har After Eight varit mitt andra hem. Och min familj! Jag började jobba här som ung och vilsen och jag har liksom växt upp här. Visst är jag så trött så att jag kunde spy på det vissa dagar, men så är det ju att ha ett jobb, vilket som helst. Och jag tror ändå att jag i genomsnitt har roligare än de flesta på jobbet. After Eight är otroligt speciellt ställe och alla mina kollegor är stora personligheter på olika sätt. Jag kommer känna mig som världens mest ensamma människa när jag inte får dricka morgonkaffe med mina kollegor och prata skit som vi gör. Och att få lagad lyxlunch varje dag! Och kaffet! Usch, så torftigt det kommer kännas utan det.

Därför är jag så otroligt tacksam för att jag fick det tjänstledigt och slipper säga hejdå på riktigt. Jag är inte redo att släppa taget helt och hållet ännu, frågan är om jag nånsin kommer bli det. Jag har svårt att se vilket annat ställe än After Eight som skulle tillåta och uppmuntra alla de sidor av mig som jag får använda i mitt nuvarande jobb.

Men vad gör jag i mitt nuvarande jobb då? Vad är After Eight ens? Jo, After Eight är konkret beskrivit: en lunchrestaurang, ett café, en scen för musik & kultur, en ungdomsverkstad, ett uppsökande ungdomsarbetarkontor, ett cykeluthyrningsställe, en konferenslokal och lite till, beroende på vad man vill göra det till typ. Det är en levande verksamhet med stor betoning på kultur, möten och ungdomar. Jag är anställd i café- och lunchdelen.

En helt vanlig vecka jobbar jag mestadels med helt vanliga cafésysslor; koka kaffe, torka bord, servera lunch, ja ni fattar. Men också att bestämma hur det ska se ut och ordna med atmosfären men spellistor och inredning. Ofta fixar jag i ordning nån konferens nån morgon i veckan. Nån kväll har vi konsert eller poetry slam eller whatever, så då jobbar jag på det. Sen är det lite produktutveckling, lite PR, en hel del evenemangsplanering och så lite handledning av olika praktikanter där emellan. Låter det flummigt? Jo, men det är det också!

Dessutom har jag under mina åtta år varit med och gjort flera tidningar (vi har gett ut en handfull AE Magazines genom åren), deltagit i ungdomsverkstadsnätverksträffar, gått på föreningsfestival, varit sminkös på ett flertal modeshower, sjungit karaoke, varit utklädd till tiger, räv, tant, 80-tals britt och 1910-talsdam. Jag har varit DJ, jag har fixat i ordning loger och backstageområden för massa olika artister (Linnea Henriksson är en av de absolut trevligaste!), jag har läst dikter, hållit i quiz, gjort affischer, haft min egen talkshow, dragit workshops i skrivande, guidat turister och planerat sprintlopp. Man behöver inte göra allt det här, men för det första har det varit roligt och för det andra vill jag visa på takhöjden på After Eight. Det händer så sjukt mycket olika saker här och nästan aldrig får man höra att nåt är omöjligt. Visst att det inte alltid finns nån stor budget eller nån budget alls, men det väger man upp med uppfinningsrikedom och talkoanda. 

För att inte tala om alla människor jag träffat och lärt känna under åren. Praktikanter, kollegor, stamgäster, artister. Förutom att vi har så mångfacetterad verksamhet och berör många människor utanför själva byggnaderna så ligger AE i farleden för en hel massa intressanta människor.

Visst låter det bra? Visst blir du lite sugen?

Därför tycker jag att så länge jag lever Det Skrifvande Lifvet ska just DU söka mitt jobb! Här är all info du kan behöva:

IMG_6058.JPG

Sök nu!