Oktober!

Jag fortsätter inspirerad av Kugge och fyller i en lista inför oktober också.

Första tanken under månadens första morgon:

Nej. Nej, jag vill inte stiga upp, nej, jag har inte försovit mig, nej, jag behöver inte vakna riktigt riktigt än. 

Jag ska jobba med:

Ordkonsten så klart, men också dra en helgkurs, göra lite övningar till en modersmålsbok, delta i Helsingfors bokmässa och göra ett par skolbesök och ett författarsamtal i Åbo. Oktober kommer nog vara min jobbintensivaste månad i år. Alltså JAG VET att jag bara tjatar om hur mycket jag jobbar just nu, men jag gör verkligen ingenting annat.

 Jag ska skriva:

Jag har sagt hela tiden att jag ska ta det lite lugnt i höst och inte skriva så mycket, men så satt jag på tåget tre timmar igår och började, bara för skojs skull, på en grej. Skrev på mobilen och har typ ont i tummarna nu. Vet inte om det blir nåt alls, men jag tycker det är väldigt roligt just nu och jag tänker en massa på den texten för tillfället. 

Maträtt jag är sugen på att testa:

Är så sugen på en riktigt bra borsjtj, det är en av de bästa höstsopporna. Annars är jag sugen på typ palsternacka mmmmmm. Typ redig mat, det vill jag ha. Det har blivit så mycket typ o-potatisig mat lately att jag helst bara skulle äta husmanskost resten av året.

Den här boken ska jag läsa:

public.jpeg

Åh en massa! Köpte typ 20 kilo böcker i Göteborg och är supersugen på dem alla. Vill läsa Liv Strömquists Den rödaste rosen slår ut, Karin Smirnoffs Vi for upp med mor, Jenny Jägerfelds Mitt storslagna liv, Sandra Beijers Mellan oss, Mats Jonssons Blod i gruset osv osv osv. Dessutom är jag sugen på att ta mig an Rachel Cusk och också den här The Mars Room som alla pratar om. 

Jag har mest lagt tid på detta som nu äntligen förverkligas:

Boken Klåda skulle jag väl tro. Imorgon är det recensionsdatum. Det betyder ju inte nödvändigtvis att det kommer nån recension imorgon, men efter det är jag fritt villebråd typ. Gulp. 

En målsättning som är möjlig att nå:

Att ha en ledig helg. Och så borde jag boka tid till optikern, mina glasögon sjunger verkligen på sista versen, men jag skulle liksom inte orkaaaaaaa. 

Jag är mest kluven till:

De förhoppningsvis kommande recensionerna och läsarreaktionerna. Är liksom livrädd och uppspelt samtidigt. Det är så ofantligt roligt att höra vad folk tycker, men det är också så läskigt. 

Det här ger mig energi just nu:

Att hänga med ordkonst-barnen och tonåringarna. Det är så otroligt roligt, önskar jag kunde typ göra en Mark Levengood och samla alla roliga citat och one-liners man får höra men jag är ingen Mark Levengood. Och att det blir mörkare och kallare. Det låter som en lögn, men jag mår så jävla bra av kalare vindar, nattfrost och mörka kvällar. ÄLSKAR DET. Enda fram till jul nu är det ljuvligt (eventuellt en liten dipp i november men det tar vi sen). 

Det här ser jag mest fram emot:

Nästa helg!!!!!! Då är jag helt ledig och ska verkligen hålla det så, jag är förbjuden att jobba det allra minsta ens. 

public.jpeg