Solsken, bra böcker och en och annan potatisgratäng

Jag hade en riktigt panghelg förra helgen! Inte festlig eller ens speciell på något sätt, men ändå en sån helg som man känner att man fått ut nåt av, utan det minsta stressmoment. Inte jättevanligt i mitt liv. Jag försökte komma ihåg att dokumentera lite med mobilkameran också, mest för att jag är så dålig på att använda foton här i bloggen. Ska vi se hur helgen såg ut?

55539175_2224583254463407_3519884909214695424_n.jpg

Jag tycker helgen börjar fredag eftermiddag. Efter årets första riktigt soliga och härliga Fridays for Future gick jag och syrran på loppis en sväng. Plockade på mig lite småsaker, bl a den här blankröda lilla… vasen, ljusstaken, vad man nu använder den till. Blev glad direkt när jag såg den i hyllan och så är 1€ inte mycket pengar.

55519507_355347575075358_953049051094319104_n.jpg

Köpte också - till min lite mer pragmatiska systers förskräckelse - två förkläden. Här ser ni ett av dem. Jag vet faktiskt inte riktigt varför, men det var så himla fina tyg och just med den här selfien försökte jag övertyga min familj om att man även som vuxen kan inkorporera ett förkläde i en annars vardaglig outfit för en trevlig Elsa Billgrenisk effekt. Jag fick ett rungande “NÅH!!!” som svar. Nåja, nästa vecka ska jag hänga med Grimbolo, så jag kanske klär ut oss till påskhäxor eller nåt. Eller syr om till… nåt annat.

Jag gick och lade mig ganska tidigt, för jag var trött som en gris. Tack vare den smarta moven steg jag också upp ganska tidigt på lördag. Först tassade jag iväg till gästsängen och såg på veckans avsnitt av RuPauls DragRace säsong 11. Jag tror på Miss Vanjie, Silky Ganache och Yvie Oddly i finalen - vad tror ni? Men jag gillar också Nina West. Resten har inte riktigt utkristalliserat sig för mig ännu. Tror Silky kommer vinna, det har jag haft som magkänsla från dag ett. Säger det bara nu, påminner er sen när jag har rätt

54521423_783710408673849_5126165745494917120_n.jpg

Efter det gjorde jag frukost åt mig och började läsa på en ny bok. Jag har skurit ner på avocado-ätandet av miljöskäl, så det här var tredje avocadon jag åt sen nyår. Ganska trevligt när man kan ändra nåt vardagligt till festligt.

55618350_297927624208299_1957633268744454144_n.jpg

På helgerna fortsätter frukosten med Andra Kaffekoppen i soffan, gärna tillsammans med något chokladigt, t ex en Delicatoboll. Låg och läste en timme kanske, njöt VARJE minut.

54521707_1320995474731187_5689669835596759040_n.jpg

Jag gick ut för att dels handla potatis, men också för att köpa mig ett par grönväxter. Många av mina små grönisar överlevde inte den karga vintern och blompallarna lyste tomma. Gick förbi lite små stolar på väg till kvarterets blomsterhandel.

FullSizeRender.jpg

Lämnade av grönväxterna i trapphuset och gick åt andra hållet till potatisaffären. Dvs K-market.  Lyssnade klart på Nora eller Brinn Oslo Brinn av Johanna Frid under tiden. Gillade den så där, hade tänkt jag skulle älska den, men jag vet inte. Fastnade inte riktigt bara. Men den var rolig!

FullSizeRender.jpg

När jag hade allt vad jag behövde kom jag hem. Blir alltid så glad när jag kommer hem, tycker så väldigt mycket om vårt hem.

Pär hade en fullspäckad lördag med två SM-finaler i bandy, EM-kval, skidskytte och träningsmatch för Jaro. Jag förstår inte alltid intresset, men jag tycker om det - för att jag tycker om Pär och tycker om när folk har intressen. Sen spelar det inte så stor roll vad intresset är.  

IMAGE.JPG

Packade upp mina nya växter och lät katterna snusa på dem. Det är liksom min taktik, att låta katterna lära känna på det nya, så att nyfikenheten stillas och de inte ska vilja bita sönder det sen.

IMG_7141.JPG

Hittills funkar det väl rätt bra. Eller så har vi bara ovnligt snälla katter.

FullSizeRender.jpg

Sen gick Pär på Jaro-match och jag började lyssna på Små eldar överallt av Celeste Ng och storstäda samtidigt. Det är nåt otroligt trevligt med att lyssna på ljudbok och städa - helt utan mål eller tidspress. Speciellt när boken är så bra som denna! Lyssnade fyra timmar i sträck helt uppslukad, men har fortfarande flera timmar kvar. Yessss!

IMAGE.JPG

Det blev städat och fint.

FullSizeRender.jpg

Så då började jag laga mat. Det blev mandelbullar. 

IMAGE.JPG

Och en superdrömmig potatisgratäng med massa massa vitlök. Varför har jag aldrig gjort gratäng förr?! Så enkelt när man skivar päärona i matberedare. Vi åt tills vi storknade.

FullSizeRender.jpg

Pär såg nån av matcherna och jag satte mig och läsa men höll på att somna. 

FullSizeRender.jpg

Pär gick på en fest hans kompis Alan DJ:ade på och jag satt kvar, alldeles för seg för att delta i några sociala sammanhang alls. Uppdaterade mig med mina vänner längre bort. Vi är peppiga som alltid.

IMAGE.JPG

Jag tog en dusch, gjorde en inpackning i håret och ansiktsmaskade loss. Tänkte se Oscarsfilmen Roma, men orkade inte ändå, så jag satt bara och slötittade på tv.  

IMAGE.JPG

Jag drack ett par cider och Viola hade stirrmatch med en cheese ball och ett hårspänne. Storstädade alltså ett par timmar tidigare, men så här är det med katter. Allt är en leksak. Pär kom hem vid två och då hade jag just lagt mig. 

IMAGE.JPG

På söndagmorgon stängde jag av väckarklockan och sov vidare i ett par timmar. Varför inte?

IMAGE.JPG

Solen lös och jag blev sugen på att se nåt annat.  

IMAGE.JPG

Så jag frågade papp & styvmorsan om vi skulle ”fa ut å kör”. Ni vet, så där man gör soliga vårsöndagar.  

FullSizeRender.jpg

Vi åkte ut till Grisselören.

FullSizeRender.jpg

Jag hade ett utflyktsönskemål: byaboden Berras i Munsala. Har tänkt varje gång jag kört förbi att jag skulle vilja besöka affären pga VEM ÄLSKAR INTE SMÅ BYABUTIKER men aldrig kommit mig för. Men nu så!  

FullSizeRender.jpg

Dom hade verkligen allt. Köpte inte den här Munsala-skylten, 

FullSizeRender.jpg

Provade flera par överraskande trendiga bågar. Kände mig som min überfashion forwardiga kompis Eleonora. Härligt ”äkta” hy jag bjuder på här också, varsågoda.

FullSizeRender.jpg

Funderade länge på om vi skulle behöva nån slags djur till balkongen. 

IMAGE.JPG

Men köpte sist och slutligen bara lite bra godis och en skraplott åt Pär. Han vann noll euro.

IMG_7227.JPG

Sen körde vi förbi Emmis och sa hej. Ljuset i hennes lada var ganska crazy-fint.  

FullSizeRender.jpg

Sen körde vi tillbaka och jag gick på bokcirkel hemma hos Anna-Maija. Vi hade som vanligt givande diskussioner, mycket skratt och en hel del ilska över olika saker. Det kanske blir så när man läser Knausgård...?  

IMAGE.JPG

Vid halv tio gick vi hem och jag åt rester av potatisgratängen och bullarna till mycket sen middag, men så där blir det ibland när man planerar lite illa.

Och så var helgen slut! Och nu är det onsdag och jag är flunssig och ligger hemma och ser på Lyxfällan-repriser. Inte riktigt lika trevligt, men så där är det.