Recept: Marsglass

Hejhej hallå dagboken! Igår gjorde jag Pär-vänlig, superenkel glass! Det kanske inte låter som en stor grej, men med Pärs allergier är de flesta köpeglassar uteslutna, så glass är något ganska ovanligt i vårt hushåll. Dessutom var den här det enklaste desserten jag någonsin gjort nästan så yay!

Adjustments.jpeg

Glassen smakade nästan exakt Mars-glass och det är ju inte fy skam. För hemmagjord Marsglass behöver du:

  • 5 deciliter vispgrädde

  • 1 burk kondenserad (sötad) mjölk

  • 1/2 Fazers Blå

  • ev lite salt

  • en form, t ex en bröd- eller sockerkaksform

  • plastfolie eller motsvarande

  • rivjärn

Adjustments.jpeg

Det är så enkelt att göra att det nästan känns löjligt att skriva ett ”recept”, men ok. Vispa upp grädden fluffig, vänd i den kondenserade mjölken och chokladen som du antagligen hackat eller rivit. Jag gillar att riva den, för då kommer liksom chokladsmaken mer integrerat fram i glassen. Vill man kan man ha i en nya salt pga det mesta sött mår bra av lite salt.

Jag plastade in formen eftersom jag inte visste hur den skulle lossna sen, men jag vet inte o ödet är nödvändigt. Plasta iaf över glassen innan du sätter in den i frysen i åtminstone fyra, fem timmar.

Adjustments.jpeg

Både den främsta målgruppen Pär och vår gäst Nora, som är här och firar sportlov, slukade glassen! Och jag med för den delen. Nora sa till och med att det var den godaste glassen hon nånsin ätit.

Adjustments.jpeg

Se så drömskt hon ser på glassen. Den smäktar ju ganska snabbt när den är hemgjord, så nästa gång ska jag nog göra den i en smidigare form. Och så är den rätt så söt, så man äter kanske inte en jättestor portion på en gång. Eller så gör man det och mår ganska dåligt efteråt, hehe. Och det är väl dom två varningarna jag tycker ni behöver.

Nästa gång ska jag kanske göra den med kaksmulor eller med salta jordnötter. Eller pekannötter! Mmmm.