Vecka 22

Veckans känsla: sommar! Visst börjar det bli sommar nu? Igår kände jag för första gången i år av pollen och imorse när jag kom ut var det både varmt och luktade nyklippt gräs. Det känns hoppfullt med sommar! Dessutom hade jag tandläkartid klockan åtta imorse och det är den tidigaste väckningen jag haft på flera månader och det kändes bra att komma igång från morgonen den här måndagen. Kände mig som en riktigt jävla effektiv businesskvinna när jag fick mina tänder checkade, åt en äggröra med spenat till frukost, drack en stor kopp kaffe och hade ett möte. Som nån ur en film. Snart kommer jag nog tvingas återvända till min lilla barndomsstad och ta över ett gammalt hotell och lära mig att jag visst älskar julen eller nåt.

Veckans glädjetjut:

Skärmavbild 2020-05-25 kl. 13.51.45.png

Fick ett mejl med den här raden idag och även om vi inte i nuläget behöver gå in på vad det handlade om eller vem det var från så ville jag ändå bara klippa ut det för det gjorde mig så glad att IRL-”wohoo”-ade på toan. Där jag satt när jag läste mejlet. Jaja, det är så där när man är effektiv businesskvinna. Ingen rast och ingen ro.

Veckans glädjetjut 2: jag ska träffa bokcirkeln ikväll! Vi har inte setts sen… februari? Men ikväll, i en solig trädgård. Ska bli så fint, har saknat dem så mycket. saknat umgänge överhuvudtaget. Unikt, eller hur.

Skärmavbild 2020-05-25 kl. 14.31.33.png

Veckans inte så glädjetjut: jag och Kugge hade ett väldigt jobbigt möte idag angående vår Skrivsommar-kurs där vi var tvungna att gallra i anmälningarna. Vi har bara 12 platser på kursen, men betydligt fler anmälningar och när alla är bra - hur gör man då? Hade faktiskt inte trott det skulle bli så svårt, förstår alla juryer i alla reality-tävlingar nånsin plötsligt. Det här var verkligen varit ett tufft beslut. Har du ansökt kommer du få ett mejl inom ett par dagar oavsett om du kom med eller inte.

Veckans jobb: vi har avslutning med ordkonsten för terminen och det är - precis som skolavslutningar brukar vara - både skönt och vemodigt. Sen har jag deadline för en kolumn imorgon, några andra små grejer men annars ska jag väl fortsätta skriva böcker.

Veckans fritid: Ska försöka att inte helt snöa in på min nya pysselhobby: pärlplattor, men det brukar ju bli som det blir ändå. Ska försöka sy några hål på ett par plagg som legat och väntat på lite tlc i flera veckor nu. Och så börjar det väl bli dags för årets första dopp?

Veckans läsning: Håller på att läsa Kate Mortons Huset vid sjön, en bok jag hade köpt åt fammo nu under karantän-tiden men som hon givetvis gav tillbaka så fort hon hade läst och fick möjlighet för gud förbjude att hon skulle ta emot en gåva nånsin. Det har nästan urartat till rena brottningsmatcher vissa julaftnar när hon försökt ge tillbaka julklappar man gett henne. Ja, hur som helst, det är en bok jag kanske inte skulle plocka upp själv, men började lite försiktigt bläddra i den och tänkte, ja varför inte. Många trigger-ingredeinser för att jag ska läsa vidare: engelska landsbygden, familjemysterier, ett övergivet hus. Ja, ni fattar.

Veckans låt:

Ingen nying direkt, men videon är ju i alla fall ganska brand spankin. Har gått och nynnat på den här i flera dagar. närmar mig mer och mer Harry Styles-fanbasen. Tycker han är liksom… välklädd framför allt. Estetiskt tycker jag han den är intressantaste stjärnan just nu. Plus riktigt bra popdängor. Älskar både denna och Sign of the times. Vem hade trott det? Jag var så upptagen med att hata allt det One Direction stod för när de var on top of it, men här är jag nu. Som så många gånger förr får jag äta upp mina ord hehe.

Veckans Viola:

100792212_1203712396634021_8255606443529469952_n (1).jpg