4 do’s and dont’s jag lärt mig under 4 år av äktenskap

Idag har jag och Pär bröllopsdag. Fyra år har vi hunnit vara gifta och vilka fyra år det har varit *stirrar ut i rymden med ett leende*

För att fira kommer här mina bästa åtta råd angående förhållanden, allt baserat på trials and errors i detta förhållande.

IMG_5303.jpeg

DO… bredda synen på romantik

Det är inte bara solnedgångar och rosor - det kan också vara ett sixpack mineralvatten på en dag med migrän eller att nån alltid hämtar laddsladden till din dator när du är mitt i en text. Jag tycker inte man nödvändigtvis ska sänka ribban för heterokillar, men amerikansk filmromantik kommer inte naturligt för många av oss. Det betyder inte att de kärleksfulla gesterna inte existerar på en mindre skala. Lär dig känna igen dem.

DON’T… sluta överraska din partner.

Jag tycker man ska fortsätta ge julklappar och fördelsedagspresenter åt varandra fast man hängt ihop länge. Det behöver ju inte vara saker - men skriv ett brev med orsaker varför du älskar din partner eller en påse favoritgodis eller en playlist med alla låtar som påminner dig om hen. Det spelar ju ingen roll vad det är, det är verkligen tanken som räknas. Det behöver ju inte vara förknippat med speciella dagar: ”jag såg den här och tänkte på dig” är ju det bästa man kan höra.

❤️

DO… ha saker du bara delar med din partner.

För att det är kul och för att det stärker bandet mellan er! Jag kan säga ”me too” i ett speciellt tonfall åt Pär och han fnissar. Eller han kan säga ”du har int nån jacka på dig” i ett annat tonfall och jag fnissar. Ibland kan vi prata låtsasdålig engelska i en timme. Gemensamma hemligheter är det roligaste som finns.

DON’T… skryt med era insidegrejer.

Som jag gjorde just, hehe. Nämen men det finns ingen orsak att visa upp ur gulliga och fåniga ni är hela tiden på till exempel sociala medier. Folk blir ba trötta på er.

❤️

DO… jobba i team.

Att vara gift handlar sist och slutligen ibland mer om att affärspartner i affären Vardag AB än om romantik. Se till att ni delar riktning och regler och att ni båda förstår vad som krävs för att Vardag AB ska gå runt. Ha också gemensamma mål.

DON’T… sitt fast i varandra.

Just don’t. Låt varandra ha egna grejer: drömmar, mål, vänner, hobbys.

❤️

DO… be om ursäkt

Kanske det jag själv är sämst på. Men man måste kunna erkänna fel, va ödmjuk och be om ursäkt när det behövs. Det är bara att träna. Det är ju inte farligt.

DON’T… vara rädd för gräl.

Gräl är nog oundvikligt för de flesta och man behöver inte vara rädd för att gräla. Det är klart det gnisslar nån gång, annars är det nog nån som inte säger hur den har det tänker jag. Man kan inte alltid välja bort grälet, men man kan välja hur man grälar. Det som definierar din relation är inte alltid det som sägs under ett gräl, utan det som sägs efter.

Vi avslutar med en av mina och Pärs låtar (de två andra är We found love med Rihanna och Åttio vårar med Mattias Alkberg).

Men den här är så fin och rimlig kärlekslåt. Gå hand i hand genom livet, det är väl precis det det handlar om.