Höstlistan

Vi fortsätter med listorna, denna gång den eminenta höstlistan som Flora gjort. Kände mig ofantligt tråkig när jag fyllde i den, jag vill ju mest lunka på som vanligt i mitt lilla liv, bara liksom en lite bättre och skarpare version av mitt eget liv.

Vill fokusera på: min hälsa och mitt skrivande, utan inbördes ordning. Tror de hänger ihop mer än vad jag förstått och det ena är avhängigt det andra. De senaste åren har varit otroligt roliga och lärorrika och givande, men också ganska spretiga. Nu vill jag kanske smala av mitt område lite och bli lite nördig igen. Det första jag gjort är att anmäla mig till Flora och Yrsas helgkurs i skrivande nästa vecka, den ser jag jättemycket fram emot! Har längtat efter att gå en skrivkurs och inte hålla i den. Man ska nog inte bli för bekväm i lärarrollen utan låta sig själv vara elev då och då. Angående min hälsa så vill jag bara fortsätta gå dagliga promenader, träna och simma ibland och inte slarva med maten när jag är stressad. Det vore bra om jag inte utvecklade hundraprocentig gamnacke ännu i höst, så ska försöka se upp från skärmen då och då.

IMG_3918.JPG

Vill ha mer av: samtal med vänner, både per telefon och IRL. Linjär tv att titta på tillsammans med Pär. Ouppstyrt häng, bara sitta en stund i nåns köksoffa utan egentlig anledning. Helger utan planer. Utmaningar och utveckling. Biobesök, teaterbesök, att faktiskt gå på utställningar man kryssar för intresserad av på Facebook. Ordning i köksskåpen.

Vill ha mindre av: retail therapy, hehe. Ogenomtänkta köp är jag tyvärr alldeles för bra på. Slötittande och slölyssnande som ångestdämpning. Skulle vilja våga vara o-underhållen oftare. Älgflugor, så jag vågar mig ut i skogen lite mer.

Vill titta på: kostymdraman och välgjorda krimserier, som alltid om hösten. Familjeunderhållning på SVT typ. Väldigt sugen på linjär tv som sagt. Är trött på att ständigt välja, vill bara sätta mig och se på det som kommer. Fick veta häromdagen att det kommer en ny Utvandrarna-film lagom till jul och den är jag ju så klart jävligt pepp på!

Vill lyssna på: ny musik!.Följer en hel del listor på Spotify med tema nysläpp, så hoppas på att hitta nya favoriter. Drömmen vore ju om Rihanna gav ut en ny skiva men hahahahaha, får väl lyssna på Anti ett varv till istället. Skulle också vilja hitta nån ny poddfavorit, gärna nåt man lär sig nåt av.

Vill läsa: allt! Vill fortsätta läsa så mycket och så slukande som jag gjort i sommar. Har börjat gå runt med en bok i väskan alltid igen, det har jag inte gjort på många år.


Vill ha på mig:

IMG_4979.jpg

Här knycker jag vad killmaterskan skrev i sin frågestund för några veckor sen. Blev tvungen att screenshotta för det var något i det som talade till mig så. Varma silversmycken och hårspray. Känn på den.

Å ena sidan är jag sugen på julfeststil från tidigt 90 tal: tunna svarta strumpbyxor, slinkiga skjortor, rävsaxar i håret, sammet och lackskor men också, å andra sidan: långärmad t-shirt och cargopants. Som vanligt har jag inget enhetligt tänk vad det gäller stil, men det kanske man inte behöver ha?

Vill lära mig: mera språk! Vill bli en sån där cool typ som glider runt i hela Norden och förstår och pratar utan hinder. Förutom kanske på Island, det förstår till och med jag att är överkurs. Sen har jag tänkt lära mig lite spanska tills det är dags att hälsa på Nikko i Barcelona.

IMG_5285.jpg

Vill hänga på: torpet. Skulle gärna gå på restaurang lite oftare också, men restaurangutbudet i Jeppis är kanske inte så lockande (förlåt). Skulle gärna hänga på restaurang i Vasa oftare (eller alls). Men som vanligt gillar jag att sitta på café nån gång i veckan och jobba.

Vill dricka: det vanliga; bubbelvatten, kaffe, roiboos och rödvin. Känner mig plötsligt tråkig.

Vill äta: mackor i skogen. Nej, jag vet inte, orkar inte räkna upp det där om mustiga grytor och långkok i år igen. Ni vet ju.

IMG_4962.JPG

Utflykter och resmål: är så sugen på SVERIGE att jag inte vet vad jag ska göra. Vill gå i svensk matbutik och på svenskt loppis NU!!! Annars hoppas jag vi fortsätter göra kortare och längre utflykter, vi brukar vara ganska duktiga på det. Det vi är sämre på är att faktiskt resa, men det kanske inte blir så mycket längre resor ändå i höst ännu.