1 vecka, 7 middagar

Vill ni se vad vi ätit till middag den här veckan?

Jag tolkar tystnaden som ett ja.

Måndag: då blidde det 15 minuters middag med spenatpasta och harry kuverts med pesto och fetaost och några nya små rödbetsbiffar jag hittade på vegohyllan. Helt okej. Färgglatt i alla fall.

Tisdag: potatis- och kikärtsgryta, recept från Portionen under Tian, men med grönkål istället för spenat. Gott!

Onsdag: tur det för dagen efter åt vi resterna, utdrygat med ostmacka.

Torsdag: på torsdag var vi och simmade och kom hem hungriga som vargar. Åt varsin megaportion av klassikern Ris och Grönsaker, vilket är nåt vi ätit nästan varje vecka i flera år. Snabbt och gott.

Fredag: detta kanske inte ser ut mycket för världen, men eftersom Pär är tomatallergiker så har inte han ätit pizza på många år. Men efter att ha klurat ut att med tomatfri ajvar och grön pesto kan man göra en slående äkta-smakande lasagne slog det mig på torsdag kväll att det borde ju gå att göra pizza så också? Och det gick det!!! Slog på stort och gjorde alla möjligt sorter (på tortillor pga har inga pretentioner) med champinjoner, zucchini, lök och jalapeños, havrefärs och massa ost så klart. Fest! Pär sa att det var den roligaste middagen han ätit på länge.

Lördag: igår åt Pär rester av både pizza och Ris och Grönsaker så länge jag var på babyshower. När jag kom hem skar jag upp lite grönsaksstumpar, lät dom bli mjuka i stekpannan och knäckte tre ägg över och stekte lite till. Rev parmesan över och åt med gurka.

Söndag: hämtmat! Nudelwok med kyckling för mig och tofu för Pär.

Sammanfattningsvis kan man säga att det har, middagsmässigt, varit en väldigt vanlig vecka för oss. Enkla och snabba vegetariska rätter, inte mycket finlir men ganska gott. Hämtmat nån dag, färdiga biffar nån dag, rester då och då.

Jag äter kött då och då när nån annan lagar, men jag lagar bara vegetariskt. Jag har försökt släppa alla regler kring matlagning, har haft så många föreställningar hur man ska laga och äta mat och att allt ska va från grunden och att en måltid måste va liksom en Riktig Rätt och bla bla bla, men det ledde bara till en massa svinn och dåligt samvete.

Har också så klart försökt undvika både det ena och det andra i perioder men inget har varit hållbart i längden. Också det har alltid slutat med att jag struntat i att laga något av det jag handlat hem i övertron på mitt eget engagemang och ätit skräp istället.

Det enda jag försöker tänka på nu är att alltid addera nån grönsak på tallriken. Om inget annat: haricot verts i pastavattnet. Det orkar man alltid.