Skolstart, typ

Jag tog ett djupt andetag när jag tryckte igång datorn imorse. Givetvis var det enda svar jag fick en symbol som berättade att den laddat ur och behövde sin sladd. Nåt annat hade varit underligt, jag har inte haft igång datorn på…. många veckor.

Igår kväll lackade jag naglarna för första gången på mycket länge. Smörjde in mig efter duschen, flätade håret hårt, tittade på väderappen en gång till och var nöjd med vad jag såg: regn hela veckan. Då kan man lika gärna arbeta.

Jag har dessutom, de senaste dagarna, haft en märklig känsla av att jag inte har något att stiga upp för. Inga planer, inget på to do-listan, ingen som frågar efter mig. På ett icke-depressivt sätt alltså. Det är ju en skön känsla och inte helt sann förstås ,det finns väl alltid något område som borde städas, rensas, fixas och jag är no stranger till att hitta på projekt om det finns extra tid. Men jag tror det är min hjärnas sätt att säga jag är redo. Börja jobba igen.

Igår köpte jag nya highlighters när jag handlade. Idag plockade jag fram dem och lade ner dem i min penal. Samtidigt föll mina ögon på min främsta hjälpreda i livet, det enda som står mellan mig och totalt kaos: min kalender. Jag provade på en ny slags Moleskine vid årets början. En ny variant med habit trackers och månatliga analyser och… spiralrygg. I know, right!!! Anarchy in the UK.

Jag är inte helt missnöjd med den, men inget gick ju som jag tänkt i vintras och våras. Nu ligger den här, som en salvia-grön påminnelse över hur jag misslyckades prioritera rätt och dagar när jag inte orkade något. Men ingen orsak att sörja, eftersom jag inte har någon som helst impulskontroll så var det snabbt fixat. En ny, traditionell weekly planner XL Moleskine är beställd och på väg till mig. Det är fånigt, men jag vill verkligen bädda för en bra höst. En nystart.

Det smidigaste med hela den strategin är att jag tror att jag är nåt nytt på spåren, when in fact, jag gör det samma varje år. Tror att nya pennor och papper ska lösa vilken kris jag än har just det året.

Men är det inte ljuvligt att inbilla sig ibland!