3 x svenskt

384342
artworks-000063065622-5qj8ux-original
Nina-Persson

Det är längesen jag haft nån veckans skiva här, mest för att jag inte orkat lyssna eller söka efter ny musik. Men nu- nu när solen lyser igen och isarna lossnar (kanske de gjorde för längesen) och gruset dansar kring sneakersen igen på trottoaren, då känner jag att jag har mer energi för allting, även ny musik.  Så de här tre skivorna har jag lyssnat på en hel del de senaste veckorna. De har egentligen inget annat gemensamt än att det är svenska artister. Och att de alla tre är bra.

Jag brukar inte vara en vårmänniska, jag brukar bara bli trött och deppig av våren, men i år är det precis tvärtom. Vintermånaderna var tunga som tjära att gå igenom, men nu är det som det skulle lätta. Kanske är det också för att jag för första gången på länge känner att jag har balans. Inte alla dagar, men mer och mer. Mäktig känsla men också lite konstigt, för en massa andra små känslor som inte har funnits plats för tidigare börjar komma fram. För i balansen finns ju en tristess, eller snarare en avsaknad av dramatik som jag inte är van med. Nya saker en funderar över. Hade ett långt och bra samtal med Heidi igår över telefon, det hjälpte.

Imorgon åker jag till Åbo, halleluja! Även om det bara är Åbo, så behöver jag perspektivbyte och en påminnelse om att det finns annat än det jag ser varje dag.