Ärliga listan

Har försökt fylla i den här listan i typ en vecka men av nån anledning har det aldrig blivit klart. Men nu! NÄR GRÄT DU SENAST OCH VARFÖR?

Igår grät jag lite när jag tittade på ett gammalt avsnitt Antikrundan där en gubbe fick nån ärvd silverkanna värderad till 30 000 och började gråta av glädje. Jag är väldigt lättgråten, speciellt till tv. Klarar av ledsamheter lite lite bättre, men när nån blir rörd eller gör nåt fint (har aldrig gråtit så mycket som alla sätter upp sina trollstavar för att hedra Dumbledore) då är jag  ett lost case. Av mer personliga orsaker grät jag jättemycket för en vecka sen när jag hade en pissdålig dag och halkade så jag ramlade på väg hem från jobbet. Skadade mig inte annars, men måste ha spänt mig på nåt sätt för jag fick migrän och kunde inte göra så mycket annat än ligga still i mitt mörka sovrum resten av kvällen. Då grät jag jättemycket. 

TRE SAKER DU AVSKYR

Det mesta jag avskyr härstammar egentligen från det fucked up patriarkala, rasistiska, kapitalistiska klassamhälle vi lever i. Orättvisor kunde man också kalla det. Jag försökte nämna några få exempel, men det spårade ur så istället skriver jag tre helt andra saker. 1. Att få fruktsaft på händerna. Blir orimligt arg av att skära frukt, tycker det är så äckligt med fruktsaft som klibbar. 2. Folk som är otrevliga mot servicepersonal. Det klagas hela jävla tiden på hur "dålig service" man får i den här stan, men jag kan bara komma på ett ställe där jag tycker servicen är urusel. Däremot är bemötandet av servicepersonal många gånger under all kritik. OBS, jag lider själv inte speciellt mycket av det, AE har till 90% trevliga kunder. Men ja, före du klagar på servicen, t ex i nån lång rant på Facebook, ta en titt i spegeln och fråga dig hur du själv är som kund. Kunde skriva en bibel om detta ämne men det kanske får bli ett separat inlägg nån gång. 3. Mensvärk, mensskydd som läcker, dagarna före mens och när mensen inte funkar som den ska (vilket är cirka aldrig för mig).

HUR VAR DU I SKOLAN?

Ettan till trean var jag världens smörgris och frågade efter mer läxor. Blev även mkt glad när jag "äntligen" fick glasögon i fyran. Elisabeth Wakefield var min idol.  Fyran till nian var jag lite mer uppkäftig och självutsedd ledare av alla "revolutioner". Hade fortfarande rätt bra betyg men var ganska högljudd, men ofarlig tror jag. Hängde typ bara med Emmi. Var mycket mån om min image som alternativ och annorlunda. Var verkligen inte poppis men inte direkt utstött heller. I gymnasiet träffade jag massa nya vänner. Hängde mest på Luddes och rökte röda Marlboros (!), skolkade ca 2/3 av hela skoltiden, hade bra betyg i det jag orkade satsa på dvs svenska och bildkonst. Mådde jättedåligt men hade ganska kul. Festade mycket men var olycklig konstant. Oj oj.

VAD BLIR DU STRESSAD AV?

Att förklara saker. För lite egentid. Kläder som sitter fel. Att shoppa. Att ha flyg/båt/buss/tåg att passa. När jag inte har överblick över ett händelseförlopp i framtiden. Saker som har med myndigheter att göra och med ekonomi att göra. Jag får verkligen tvinga mig själv göra sånt. Tycker det är lätt ångestframkallande med kuvert. Jobbar på att bli bättre.

TRE SAKER DU ÄLSKAR:

Vardag, djur och böcker. 

HUR TROR DU ATT ANDRA UPPFATTAR DIG?

Bitchig och rolig tror jag. Ändå lite snäll och klok om jag får hoppas. Men tror också ord som egotrippad, disträ och opålitlig skulle komma upp ganska snabbt.

HUR UPPFATTAR DU DIG SJÄLV?

Humörsmänniska, verkligen! Socialt kompetent, på gott och ont. Funkar med de flesta liksom, men ibland kan jag känna mig lite falsk liksom. Konflikträdd, otålig, dålig på att hålla hemligheter och tar ut stress på mina nära för att nämna dåliga saker. Rolig, bra intuition, rättvis och bra på att inkludera människor för att säga bra saker.

EN SITUATION SOM DU TYCKER ÄR JOBBIG / PINSAM:

Jag kan vara ganska okänslig och säga saker som jag sen skäms som en hund för. Annars tycker jag faktiskt inte så mycket är pinsamt. Är mer feg än generad. Nej! Nu kom jag på det. Folk som sjunger dåligt men tror de är bra. Det är pinsamt. Speciellt om de blundar.

NÄR KÄNNER DU DIG SOM VACKRAST?

När jag är glad och är klädd bekvämt.

VAD SKRATTADE DU SENAST ÅT?

När Mia-Irene och Ida var här ikväll och vi kollade Svenska Hollywoodfruar. Gunilla Persson alltså.

NÅGOT DU FUNDERAT MYCKET ÖVER?

Vad jag ska göra i framtiden och hur jag ska göra för att komma dit. Har kommit fram till att svaret på båda frågorna är: skriva.

TRE SAKER DU ÄR RÄDD FÖR:

Grodor, det spända världsläget och våld. Kom också till insikt här nyligen att en av mina stora rädslor är att nån ska bli arg på mig. Nån slags avart av duktig flicka-syndromet tror jag.

ETT YRKE DU TROR DU SKULLE VARA DÅLIG PÅ:

Lärare, politiker... Allt man behöver pedagogik och tålamod till. 

SLUTLIGEN, ETT YRKE DU TROR ATT DU SKULLE VARA BRA PÅ:

Copywriter. Barnmorska. Bibliotekarie. Och förhoppningsvis författare.