En riktigt bra helg

På fredag fyllde Maja år, så vi firade hemma hos henne, Mikki och Ellus. Maja hade önskat sig potatismos, vegebullar och lingonsylt så det lagade vi (okej, jag lagade inte så mycket utan satt mest och lekte med Lobin, hunden i hushållet) och åt. Dessutom hade Moa och Björn bakat helt enligt allas dieter så vi hade vegansk, glutenfri kakbuffé till efterrätt. Efter all mat var vi ganska slöa, men en runda Galenpanna orkade vi med. Jag förlorade, men så var jag också Sebastian i Lilla sjöjungfrun. Like WTF?! Först när jag inte orkade fråga mer och de började ge mig ledtrådar i stil med "ibland avnjuts du med nubbe och dill" gick det upp nåt slags ljus. Sen pratade vi om människa versus djur och människans utveckling till halv tre på natten. 

På lördag åt vi sushibuffet på Goldrn Lotus tills vi mådde dåligt, jag och mina tvenne finska systrar. Efteråt hälsade vi på fammo, som bjöd på helgens bästa nostalgitripp. Hon hade dagen innan plockat ner Barbie-dockorna från vinden åt mitt kusinbarn Thea. Alltså denna låda Barbiedockor, från början min fasters - vilken skattkista! Varje plagg, hemsytt och i vissa fall nästan femtio år gamla, var som att få en liten dos barndom injicerad rätt i blodet. Vi satt i flera timmar och klädde på och av dockorna. Så jävla roligt! 

 Sen fortsatte nostalgi-temat hos papp & Mias. Eftersom de nyligen köpt smart-teve bjöd de ut vår gamla VHS-apparat plus tillhörande filmer. Jag var inte sen på att nappa på detta erbjudande, eftersom jag helst ser samma filmer jag sett i 28 år om och om igen. Dessutom finns det flera dussin videos jag bandat grejer från TV på, allt från gamla ESC-finaler till Kvinnofängelset-avsnitt till minsta lilla tv-grej Håkan Hellström gjorde fram till cirka 2006. Ser fram emot att kolla igenom allt det jag tyckte var viktigt som tonåring. Mina två mindre sentimentalt lagda systrar bara suckade när jag hade valt ut tre kassar videoband att ta med hem.

På kvällen satt vi hos mig ett litet gäng och kollade video (bl a min legendariska TV-debut på Larsmo När-tv), shottade vodka, åt godis och spelade Charades (finns som app). Klockan två föste jag ut de sista för då höll jag på att somna i soffan.

  En av gästerna igår var min forna kollega och gode vän JJ, som ibland fungerar som parfymlangare åt mig, tack vare sitt jobb på Sverigebåt. Fick min nya favorit Black Opium av honom igår, om ni undrar varför jag doftar ovanligt gott numera. Jag gillar ju tunga dofter och Black Opium är precis sådär mystisk och förförande (lol) som jag vill ha den, utan att bli för tantig. Parfym ska dofta lite bordell, är inte alls glad för sån söt Escada-dynga.

  I förmiddags kom Emmi hit på brunch. Med sig hade hon ägg från sina egna höns som inflyttningspresent, liiti gullot. Äggen är dessutom nästan små som vaktelägg, tror jag ska försöka spara skalen och måla till påsk kom jag just på. Vi åt brunch och drack kaffe i ett par timmar, sen gick vi på loppis. På söndagar ska man nämligen gå på loppis enligt Emmi. Helt okej regel tycker jag.

Och så till fynden då: en katt med fluga och hatt? Yes please. Tycker om vissa sorters porslinsfigurer, vet inte vad de har för gemensam nämnare egentligen, men jag vet precis när jag ser en. Det här var en sån.

 En fantastisk fynddag Ester Rigner-Lundgren-wise! Det är alltså tanten bakom Lotta-böckerna (som hon skrev under pseudonymen Merri Vik då) som jag samlar på. Samlar även på hennes övriga produktion, under både eget namn och andra pseudonymer. Det är kanske ett av mina främsta tips för ett roligare liv: börja samla på något man kan hitta på loppisar. Det är verkligen en rusch värt en heroinist när man hittar något man inte hade.   

  Den här köpte jag inte, mest för att jag sällan känner ett behov av att skära min kiwi "classy" och "fancy".

  Köpte också lite porslin. Saknar bra uppläggningsfat och skålar, inbillar jag mig i alla fall. Fatet är väl menat för kött kan jag tänka mig, men jag är säker på jag kan finna nytta för det. Vackert upplagda quornfilèer eller nåt.

   Lite mer böcker av och om bra kvinnor.

   Och slutligen ett trevligt litet pussel som dock saknar en bit. Tänkte eventuellt ge det vidare åt yngre släkting, där av den anonyma bilden. 

Okej, hej, nu är detta marathon-inlägg slut. Och snart är helgen det också :(((((.