En helt vanlig måndag: ett foto i timmen

IMG 1741

06:45 Väckarklockan ringer och jag försöker mina vana trogen känna efter om jag har nån aldrig så liten krämpa som skulle motivera att jag stannar i sängen idag. Så de flesta andra dagar hittar jag inget idag heller. Masar mig upp, scrollar the usual medan jag sitter och kissar och borstar tänderna. Ser att den utlovade åskan jag glatt mig åt har försvunnit från väderrapporten. Blir sur.

IMG 1738

08:09 Kom till jobbet vid halv åtta, sitter nu i kontoret och redovisar kassan, läser mejlen och dubbelkollar alla bokningar. Dricker den där första, ljuvliga kaffekoppen på dagen.IMG 1744

09:25 Dricker den andra, lite mindre ljuvliga koppen kaffe på kaffepausen. Sitter tillsammans med mina närmaste kollegor och utbyter tankar om livet. Haha, lol det gör vi ju INTE. Vi drar i bästa fall dåliga skämt men oftast sitter vi och scrollar sida vid sida. Men det kan ju va trevligt det med.

IMG 1747

10:26 Torkar borden på utsidan, men inser att det antagligen är förgäves pga regnet dom hänger i luften.

IMG 1755

11:06 Lunchen är igång och de närmaste två timmarna tänker jag inte på annat än vem som inte fått mat, vem det var som skulle ha vegealternativet och om vi har tillräckligt med vattenkaraffer. Idag har vi laxsallad och så där semimycket folk.

IMG 1764

13:22 Nu regnar det. Äter laxsalladen själv, den var god.

IMG 1766

14:24 Slutar jobbet och möter den här lilla familjen på stan. Rosie och hennes familj är och hälsar på från Hälsingland där de vanligtvis bor och som alla turister äter dom på Korvgörans.

IMG 1772

15:09 Vi har bestämt playdate med Sylvester och Grim. Det är lite roligt, min mamma är bästis med Rosannas mamma från way back när de var unga, jag och Rosie har visserligen sällan hörts mer än en, två gånger i året men alltid liksom gillat varann och nu hänger hennes son med min brorsson.

IMG 1795

16:36 Sylvester & co säger tack och hej och ungefär i samma minut somnar den här lilla guldklimpen. Jag och Nikko (som hängt på på playdaten) sitter i soffan med brorsan och ser roliga Youtube-klipp en bra stund innan vi drar oss hemåt jag och Nikko.

IMG 1797

17:27 Kommer hem, träffar den här typen på dörren.

IMG 1799

18:01 Ligger i soffan och pratar med Pär. Kanske min bästa stund på dagen de flesta dagar: när jag kommer hem och får sitta/ligga ner en stund och diskutera dagen med Pär. Somnar, ganska o-överraskande.

IMG 1803

19:21 Nana väcker mig när hon ringer på dörren och vi gör hennes önskemat tortillas med pulled havre.

IMG 1805

20:32 Medan Nana och Pär diskar lägger jag mig i sängen och bloggar. Jag är iofs slö nästan jämt, men just måndagar är mitt sämsta eftersom jag sällan får sömn natten mellan söndag och måndag. Skriver "sommarprat!!!! Imorgon!!!"-inlägget. Pär och Nana bestämmer sig för att gå ut och dricka en öl. Jag ger dem bara en menande blick när de frågar om jag ska med.

IMG 1808

22:01 Hittar lite gammalt godis i köksskåpet och ser på amerikanska The Office och spelar ILoveHue tills jag inte orkar mer. Då borstar jag tänderna och går och lägger och så är den dagen slut.