En utredning om inredning

Okej, jag är ganska frisk, i alla fall friskare än jag varit på en cirka en vecka. Vi har visserligen inte fått vår säng ännu (?????) men ändå, om jag tar ett rum i gången med sovrummet sist så kanske sängen hinner komma tills dess den ska dokumenteras.   Vår lägenhet är det mest hemtrevliga hemmet jag haft i vuxen ålder. Det är ganska precis exakt så som jag vill ha det, och förhoppningsvis ganska nära det Pär vill ha.

När vi bestämde vi skulle flytta ihop så bestämde vi också att vi behövde en större lägenhet än den jag bodde i. Plus att det är ganska skönt att börja från början, jag är ett sånt kontrollfreak med hur mina saker är att jag tror vi skulle grälat rätt mycket om skitsaker, om Pär hade flyttat in till "min" lägenhet på det sättet.

Den här 62 kvadrats pärlan vi bor i nu hittade jag tack vare mitt älskade jobb. Jag hade knappt hunnit påbörja letandet när letandet kom upp vid lunchen en dag och min kollega B helt sakligt sa "jag har en trea du skulle gilla". Så vi åkte och tittade på den samma vecka.

Som ni ser, jag blev kär direkt. Och Pär sa okej. Och nu tror jag han är ganska kär i den han med. För att ni ska få en helhetsbild så får ni se min något bristfälliga ritning (på ett kuvert från facket...) jag skickade åt Pär i december.

Den stämmer gaaanska bra.

I alla fall, idag tänkte jag presentera vårt arbetsrum/bibliotek. Det rum som ligger först till vänster när man kommer in.

På dörren in till rummet hänger en av mina favoritsaker i vår inredning, en karta över Nangijala. Den följde med en vinyl med Bröderna Lejonhjärta-berättelsen som Pär köpte åt mig. Hela orsaken till att han köpte den åt mig var just kartan, brorsan har nämligen en likadan och trots mitt envetna gnäll om att få det exemplaret har jag inte lyckats. Men nu har jag mitt egen karta. ÄLSKAR den.

Det som onekligen dominerar rummet är våra bokhyllor. Helt vanliga Billysar från Ikea. I arbetsrummet står sex av totalt nio bokhyllor och fem av sex är proppfulla. Den sjätte kommer väl fyllas med tiden kan jag tro.

Tills vidare huserar diverse mjölkannor, tyska ordsspråksgeneratorer (tack Lisen och Päivi!) och kramdjur i den halvfulla hyllan. Är det inte med otrolig skärpa och finess jag tagit bilderna förresten? Lol.

Ja, arbetsrummet fungerar även som hänga tvätt på tork-rum och gömma dammsugaren-rum. Orkade inte fixa i ordning före jag fotade. Det ser ändå ut så här cirka 90% av tiden.

En känsla som vi båda två var överens om är en bra känsla var tonårsrumskänslan. Och det har vi försökt skapa här i rummet. Jag vet inte hur jag ska förklara det, men kanske lite det där när ens rum var ens borg och allt man gillade skulle samsas där. Lite ihopplock och kanske lite hemligt. Av en händelse är ju den stilen också billig <- shit o-rika säger.

Vid fönstret står skrivbordet, för var ska annars ett skrivbord stå? Man måste ju kunna se drömmande ut it fönstret när man sitter och tuggar på sin blyertspenna och skriver poem i dagboken. Hittills har vi mest jobbat, betalt räkningar och streama Gais-matcher vid skrivbordet, men om andan faller på så kan man se drömmande ut genom fönstret. Utanför fönstret står också vad hyresvärden B menade var Europas nordligaste hästkastanj. Jag ifrågasätter inte det utlåtandet, men jag garanterar inte sanningshalten i det heller. Fint är det i alla fall.

Skrivbordet är ett Perstorpsbord med Virrvarr-mönster och stolen är mitt fynd från Åldringsvännerna.

På skrivbordet råder kaos, som sig bör på ett skrivbord.

I fönstret står bl a den här bilden som jag fått av Minerva. Det är foto av random (?) sjömän från Jeppistrakten med skeppskatten - och orsaken till att jag älskar bilden - i mitten. Likadan finns att köpas på Stadsmuseet.

Och ett pennställ i form av en penna som Pär gjort i slöjden som barn. Mycket viktig detalj att visa. Pappa har förresten, sin vana att komma på "lustiga" smeknamn trogen, börjat kalla Pär för Pär Penna. Ganska passande.

Skrivbordslampan är nån slags Bumling-variant tror jag. Bastant och bra och brun är den i alla fall.

Eventuella ickefosterländska detaljer tar jag inget ansvar för, men välkomnar ändå.

Och en liten läshörna har vi plats med också, mest för att jag vägrade flytta upp den här fåtöljen på vinden. Ett loppisfynd jag fått av Julia och Richie som födelsedagspresent för ett par år sen.

Sen är det inte så mycket mer. Bara böcker.

Och mera böcker. Alltså, det är inte bara fotot som är snett taget, utan hyllorna står lite snett pga charmigt ojämnt golv. Men okej, också snett fotat.

Det var det. I nästa avsnitt: köket! *dramatisk musik*