Onsdag och vardag

  Tjena alla coola katter! Orkar inte visa köket idag, men snor Tidstjuvs-Marias dagens-lista, eftersom listor är det bästa som finns i bloggväg. Både att skriva och läsa. Så här är min dagens.

Dagens humör: Man kunde kanske jämföra det med vädret idag. Lite grått, lite lokala skurar men asfalten är ändå framme och nånstans mot horisonten anar man nåt bättre. 

Dagens mående: Är trött som en sengångare. Som just varit på mellandagsrea. På Ikea.  Med sina trillingar. I trotsåldern. Men annars bra!

Dagens borde: Tvätta kläder.

Dagens frisyr:

En fläta som känns lagom kysk och kristen. Bästa håren har ju (som bekant väl?!) folk i karismatiska väckelserörelser och sekter. Ju galnare tro, desto bättre hår. Undantaget Hare Krishna.

Dagens smink: Inget alls. Inte av spelad kyskhet den här gången utan för att mitt aprilhärjade ansikte är så torrt att det ser ut som ett uttorkat vattendrag under torrperioden som djuren överger för att söka efter grönare områden <- allt detta berättat med David Attenbouroghs röst. Försöker vara snällt mot mitt lilla fejs, hence inget smink.

Dagens klädsel: Stretchjeans, svart tröja och rosa sneakers. Ärketypisk jobbdagsoutfit. Bekvämt och inte så fult att jag måste skämmas.

Dagens planer: Hälsa på fammo. Eventuellt köpa ny vattenkokare. Antagligen inte tvätta, se dagens borde.

Dagens materiella vill ha: En ny vattenkokare. Och vår jävla säng nån gång!!!! 

Dagens fundering: 

Eller nej, frågan är saxad från ett nummer av Darling. Men sorgligheten i att jag känner igen mig i funderingarna kring vem som är okej i indiekretsar. Jag var fjorton och älskade indiepop. Jag var också fjorton och tjock och högljudd. Inte alls söt, quirky eller snygg i lugg och halsknäppta skjortor liksom. Säg vad man vill om kvinnosynen inom hiphop och RnB men jag har aldrig känt mig så exkluderad av en kultur som av indien på grund av vad jag inte var. Indiepopen straffar inte bara den som inte passar in, den straffar även den som visar att den försöker.

Dagens beroende: Det vanliga. Nikotin och Neko Atsume.

Dagens tråkigaste: Snöblandat

Dagens längtan: 

Tills jag får sova lika sött som Kantele på bilden. Kul att få till jobbet på morron när ens husdjur ligger och ser ut att drömma en fucking Fritidsresor-reklam.

Dagens superlängtan:

Tills jag blivit svinrik på mina böcker jag skrivit och kan försörja Pär så kan han sitta och göra vad han vill, t ex researcha till och korrläsa mina romaner. Jag är en maktfaktor "att räkna med" enligt media och katterna har personlig massör och vi äter alla av guldfat som vi med ett skratt kastar bort efter varje måltid.

Dagens tidning: Har inte läst nån annan än good old ÖT. 

Dagens låt: Hurulasnyaste