Evighetslistan

Den här lilla djävulska listan som Linn komponerat är genial, eftersom alla, inklusive jag, inte kan låta bli att säga sin åsikt, den rätta åsikten, i hopp om att leverera en sån fantastisk slutkläm att diskussionen dör ut en gång för alla. Well played, Jung, well played.  Så, jag säger var å ejn me sett, MEN...

1. Så här tänker jag kring vacciner:

Inte en aktuell fråga i mitt liv alls men utan att veta så mycket tänker jag spontant: läs på, var källkritisk, gör vad som känns bäst, sluta shamea andra.  2. Gällande skönhetsingrepp tycker jag så här:

Förståeligt MEN sorligt att folk känner sig tvungna till det. Jag hatar gamet, men inte playern. Kunde personligen eventuellt tänka mig ett läppjobb pga vore kul med feta läppar, men skulle aldrig prioritera det ekonomiskt. 3. Min sanna åsikt om muminmuggar: 

Har en handfull själv, tycker de är en bra blandning av sött och salt. Samlar dock inte på det sättet och tycker säsongsmuggar är tråkiga. Och betalar du förmögenheter för en rare vintagemugg så har du för mycket pengar och du borde donera bort skiten.  4. Ska barn synas på sociala medier? Så här tänker jag:

Jag tvivlar på att jag får ha åsikter som barnlös och är rädd nån mammablogg sliter strupen av mig om jag uttalar mig, men med risk för det: barn är gulliga och ibland om man har tur roliga. De utgör således utmärkt material till t ex bloggar. MEN måtta med allt pga för mycket barnprat/bilder är lame och barn är ju också medmänniskor och medmänniskor ska man inte hänga ut online. 

5. Är jag feminist eller inte? Så här tänker jag:

Så klart jag är feminist, nåt annat är otänkbart för mig. Läste Fittstim som 14-åring och på den vägen är det. Älskar feminismen, den har gett mig så mycket. Jag är glad fler och fler börjar kalla sig feminister också, för det är ju faktiskt inget fult i det.

6. Mina tankar om kommersiella samarbeten i bloggar:

Så länge du kan stå för vad du marknadsför ser jag inget fel i det. 

7. Kan pojkar ha rosa kläder? Min åsikt om genustänk i kläder:

Ibland tänker jag att man måste vara lite psykotisk om man ser så starka samband mellan färger och kön att man förvägrar barn kläder i nån viss färgskala. Ibland tänker jag nåt lite snällare än så. Men ganska sällan. 8. Dop eller namnfest - vad väljer jag?

Hör inte till nån kyrka så det är inte så svårt val. Döpa sig får dom göra själva om de känner för det. 9. Bloggska - är det ett viktigt språk?

Det är ungefär ett lika viktigt språk som vilket annat språk. Alltså helt existensberättigat och dessutom kanske livsviktigt för nån. 

10. Den berömda bloggfasaden - ska man visa allt i bloggen?

Nej, man ska bara visa det man är bekväm med. Men jag tycker ju det blir bättre om man vågar vara lite arg och ful och ledsen ibland, är generös och bjuder på nåt som inte är superstylat. Perfekt är så satans tråkigt och dessutom farligt i längden tror jag. Och det där argumentet om att "alla fattar" att det inte är så rosenskimrande håller inte riktigt, tror inte man ska sätta ansvaret helt och hållet på mottagaren.