Loppislördag

Imorse steg vi upp nästan lika tidigt som en vardag, borstade tänderna och klädde oss i hög hatt och handskar (nästan), för vi skulle på Loppis- och samlarmässa till Bennäs med papp och Mia.

De här två surpupporna stannade hemma.

Mässan var något av en besvikelse om jag ska vara helt ärlig, men den här tigeraffischen och numera WC-skylten norpade jag åt mig.

Och ett litet svalbo, så klart.

Det hänger högt uppe i köket (som ni snart ska få se) för att, som jag förklarade åt Pär, förvåna våra gäster och skapa en känsla av "åhåå, har dom ett svalbo där?".

Och ett gäng vinyler hittade vi också, bl a tre med Emmylou Harris. Så vi lyckades ändå fynda en hel del, trots att jag hade liksom förväntat mig mer. Men när vi var klara där var klockan rätt lite, så vi körde vidare mot Evijärvi, där Agatha-loppiset finns.

Det är ganska mycket österbottnisk natur på vägen mellan Jeppis och Evijärvi.

Och i Evijärvi köpte jag denna FANTASTISKA lampa. Jag har suktat efter den sen jag såg den på samma loppis för typ två år sen, men när jag frågat om den så har tanten som har loppiset alltid (okej, de två gånger jag varit där och frågat) sagt att den inte är till salu. Men nu var det plötsligt en prislapp där det stod klart och tydligt 15 euro. Materiell lycka när den är som allra, allra bäst. Och nu vakar lampan över vår säng.

Vi drack en kaffe i Evijärvi också, på bensinmacken Mäntyhovi, som stoltserar med en uppstoppad isbjörn och en fotovägg föreställandes en brygga. Ni hör ju, mängder av intryck.

Och på hemvägen fick vi en guidad rundtur i Lafåssbyji (Lappfors). Ganska snyggt och ganska bra dag om jag får säga det själv.