En utredning om inredning del II

Ja, nu har vi kommit till köket då på min visning av vår lägenhet. Jag insåg ganska snabbt när jag skulle fota vår inredning att vi inte inrett så mycket som bara typ ställt fram alla fina saker vi gillar. Det finns inte nån direkt genomgående tanke med nåt, vi har liksom inte en stil som typ lantligt eller industriellt eller whatever. Dessutom bor vi ju på hyra, så vi har inte målat några väggar eller bestämt kakel eller nåt sånt. Men det kan ju bli trevligt ändå. Minns ni hur lägenheten är funtad? Så här i alla fall:

Min oerhört vackra ritning. Kanske borde sadla om och bli arkitekt. Not.

Låt oss träda in i vårt lilla kök.

Ovanför fläkten står lite kryddor och sånt. Det här känns faktiskt lite töntigt. Tro inte att jag försöker inspirera er nu eller nåt.

Vi har rätt mycket skåp och de är alla målade i en färg som jag skulle säga är kaffe med grädde. Väldigt behaglig och trevlig färg skulle jag säga.

Massa massa skåp, som ser gulare ut när den här bilden är tagen pga kvällsljus. Och ett kylskåp.

Kylskåpet är klädd i magneter med bl a Beatles, Victoria & Daniel, Clueless-gänget och Lenin.

Färgen på skåpen går dessutom fint ihop med gardinkornischen (eller hur man nu stavar det) som är klädd i gamla boksidor. Det gjorde vår fina hyresvärd enbart för vår skull. Gardinerna är helt vanliga vita transparenta som jag fått av fammo.

På kylskåpet står också lite burkar och en bricka. Visade sig vi hade sjukt många brickor när vi slog ihop våra påsar. Oboj-burken hittade jag i källarförrådet här och den andra har jag fått av Emmi. Det är oftast godis i den.

Mot ena väggen står ett litet bord jag fått/långlånat av Heidi. Under bordet är katternas mathörna och således ofta en katt eller två. Trippelburken har jag köpt för typ sju år sen på ett loppis i Kimito för fem euro. Har blivit erbjuden långt mycket mer för den. Gjutjärnsgrytan har jag fått av Julia och Kevin i födelsedagspresent.

Och pepparkaksburken med Stenmark är Pärs.

Katterna äter givetvis av Arabiafat.

På väggen hänger en Ronneby-handduk jag fått av Pärs mormor, en fantastisk kalender jag fått av Ronja och en klocka utan batterier, för den tickar så högt. Men är snygg. Och ja, färgen är lite ojämn på väggen. Gör ganska lite tycker jag.

Och ovanför dörrhålet det nya svalboet. Älskar det.

På golvet ligger en trasmatta från Missionstugan. Tror jag betalde fyra euro för den. Älskar även trasmattor.

Mot fönsterväggen står ett Perstorpsbord och en högpall.

På mikron (på ännu en bricka) står Pärs Tivoli-radio och vårt bröd och avocadoförråd.

Och en på en annan bricka (med engelska drottningparet) står lite oljor och ett par små kaktusar. Mora-skylten som skymtar bakom gardinen har Pär och hans mamma stulit från ett tåg.

Och här har vi diskbänksväggen. Lite kaosig, men så ser det ut.

Så här ser det ut i skåpen, här är vår tallrikssamling. Alla tallrikar och fat är köpta på loppis för ett par euro styck.

Just nu står våra bestick i kaffemuggar, tills jag filar på bättre och snyggare förvaring. Och så lite skärbrädor.

And that's that. Nu ska jag se på Babel och dricka te. Nästa gång ska jag visa "matsalen".