En utredning om inredning del III

Vi ska nu i serien om vårt hem träda ut ur köket och in i den delen av lägenheten som jag kallar matsalen. Andra kanske skulle kalla det ett hörn, men jaja. Nu står vi alltså i köket och tittar ut.

När du kommer ut ut köket och ser åt höger så ser du detta.

Mitt senaste växtinköp bl a. Det är ett (en?) fågelbobräken, men i mina ögon är det Sideshow Bobs frisyr. Eventuellt lite därför jag köpte den. Den står på en blompall jag köpt på Åldringsvännerna för ett par år sedan med föreställningen att det skulle vara ett bra kattklätterträd. Det är det kanske också, om katterna i fråga inte är tiokilos köttfärslimpor till innekatter.

Ovanför Sideshow Bob hänger två tavlor, en Konsumbuss som åkt i diket och ett original av serietecknaren Mats  Jonsson (som gjort fantastiska HeyPrincess och Mats kamp t ex).

På ena skåpet hänger en halv serie som min kompis Petter fotat. Nikko har förstås andra halvan, vi fick fotona när Petter flyttade tillbaka till Sverige. De är tagna i Ryssland nånstans, längs en mir där folk solar. Tydligen står folk upp och solar där.

T ex den här gubben. Swagen alltså.

Vänd dig lite mot vänster och du ser själva matplatsen.

Ett helt vanligt bord med fyra röda Sjuan-stolar. Pär har fått dem och bordet av sina föräldrar nån gång.

Sitter man på "min" plats ser man vardagsrummet, men det kommer nästa gång. Längs kortsidan av skåpväggen står hör och häpna en bokhylla till.

Så man kan ta fram en bok på måfå och bläddra lite om man äter ensam. Och för att hyllan inte rymdes nån annanstans, hehe.

På väggen bakom bordet hänger min bibliska karta, något nött i mitten. Den kostade fem euro en gång.

Och som ni skymtade står en kaktus under. På en helt vanlig pall.

I hörnet står en Arla-låda i snygg färg, som fungerar som dagstidningsuppsamlare. Dessutom är den ljusblå färgen trés chic tillsammans med de röda stolarna och parkettgolvet.

Ovanför lådan och bredvid fönstret hänger en tallrik jag fått av min faster (hon och fammo har varsin likadan) med det givna motivet kattungar. Och under den en lidande Jesus som mamma köpt åt mig i Grekland.

Spetsgardinerna i fönstret är äkta Ikea. Ville mest hindra lite av insynen men ville inte förlora nåt av ljuset och därav - spetsgardiner.

På fönsterbrädet står bl a lite blommor...

... ett par tavlor (en autograf av nån lokal hockeyspelare Pär fick när han var liten och omslaget till Håkan Hellström-skivan jag inte kommer ihåg vad heter nu och inte orkar googla), en kaktus jag hoppas ska överleva i den krukan...

... lite godis och en träask jag köpt på loppis för några år sen.

Och moffas gamla filmkamera så klart.

På bordet står min älskade isbjörn (också loppisfynd), en Mariskooli och en gammal grötskål från Dalarna. I den ligger pidrotillbehör (dvs kortlek och papper och penna) och för tillfället Yatzy, eftersom vi spelade en match i söndags eller när det var.

Och ovanför bordet hänger en Bumling. Den har Pärs mamma köpt på loppis.

Och nu sitter jag i soffan och härifrån ser matsalen ut så här.

Och nu ska jag börja läsa den här och vänta på att chokladpuddingen jag kokat ihop ska stelna. Nästa gång ska jag visa vardagsrummet men jag måste städa först, hehe.