Frågorna DEL 2

10344347 10152267994039107 6304867911531249346 o

-Var skulle du vilja bo om inte i J-town? Varför?

-Har du tips på fina pojk/unisex-namn? Random fråga men ja jag är desperat och tar alla tips jag kan få....

-Drömresemålet?

-Dina sämsta egenskaper?

-En levande person (som du ej känner) som du skulle ta med till en öde ö för en vecka? -Ditt drömboende om pengar inte var ett hinder? / Heidi

1. Där det som inte hade förvånat mig om jag hade bott idag är kanske Larsmo då. Eller Nykarleby kanske, jag börjat tycka om Nykaabi lite så där i smyg på senare år. Eller i Ronneby eller Karlshamn i Blekinge, det var ett alternativ när jag och Pär började prata bo tillsammans. Planen för några år sen var ju att fortsätta bo i Tyskland efter mitt år där, men där har jag nog svårt att se mig själv idag.

2. Oj, så svår fråga. Jag gillar ju lite äldre, helt "vanliga" namn. Björn, John, Henry, Henrik, Nils, Karl, Åke. Såna. Gillar man såna namn är ju en promenad på nån trevlig gravgård ett tips. Får alltid nya favoritnamn när jag går och läser gravstenar. Jag har också börjar vurma lite för dubbelnamn igen. Kommer inte på några bra unisex-namn just nu, men Lo är väl en klassiker?

3. Eeeh. Jag är ju ingen vagabond direkt, vet inte ens om jag är så förtjust i att resa. Det kanske är en surt sa räven-rej att säga, eftersom jag inte rest så mycket. Men faktiskt. Jag när ingen som helst lust att backpacka eller resa jorden runt, blir stressad av att vara på nya och tycker överlag det är något unket över den resekultur unga människor överlag har idag, även om jag inte orkar gå in på det desto mer nu. MEN alltså det betyder ju inte att det inte finns massor av platser jag är nyfiken på. Sao Paolo i Brasilien har alltid haft ett drömskt skimmer för mig, dit skulle jag vilja åka nån gång. Sen skulle jag gärna uppleva några bitar av USA, gärna de sydligare delarna och allra helst Louisiana och Dallas. Rumänien och Moldavien skulle jag vilja åka till, mest för att hälsa på min kompis Vlaicu där, men också för att det är fint där.

4. Otroligt svängig i humöret och alldeles för lättirriterad. Är också ganska opålitlig på grund av just mitt humör.

5. Nour El Refai, Liv Strömquist eller Lotta Lundgren. Gärna alla tre plus några flaskor vin.

6. En vitrappad tjugotalsvilla med gröna knutar och balkong på en sjötomt med äppel- och magnoliaträd nånstans lagom långt bort från grannar.

10014264 10152199663609107 370751626293964385 o

1. Otippat, bra ställe att hänga på i Jeppis? Svara inte Skorpan eller AE ;) det vet vi redan, hehe.

2. Den bästa resan du gjort?

3. Boktips? Tidskriftstips?

4. Har du tips på ställen där mer storvuxna kan köpa snygga kläder? Är trött på Great Girls-avdelningarna... / s. a.

1. Eeeh, hemma hos oss? Nej, jag vet inte. Kör och köp pommes och milkshake på McDonalds och parkera sen vid Gamla hamn och ät det. Det är väl det vi locals gör. Eller biblioteket, vi har ett jättefint biliotek! Tror de t o m har kaffeautomat på andra våningen. Där kan man säkert sitta och fika. Eller Aspegrens trädgård på sommaren när de har fåren och grisarna där. 

2. Tycker alltid det är lika trevligt att komma till Köpenhamn och hälsa på mina vänner där. Men annars reser jag som ssagt inte så mycket.

3. Jag återkommer med boktipsen, det är flera som frågat så tänkte göra ett separat boktipsarinlägg! Mina favorittidningar är Astra, Vi läser, Expo, Elle och Styleby.

4. Åh, det här känns som att jag borde göra ett helt inlägg av den här frågan också nån gång. Kanske jag skulle göra det? Jag gör det! Håll utkik, s. a.! Inom kort.

13383912 10153828363504107 1937402805 o

1. När kommer du till Nyland nästa gång? Vill seeees ju!

2. Bok du trodde att du skulle älska men inte gillade alls?

3. Vilken är din favorit accessoar?

4. Bästa feministiska bok du har läst? / Daniela

1. Vill också ses, men har inget inplanerat just nu. Kommer flänga runt i södra Sverige på semestern, men jag lovar jag hör av mig så fort jag vet!

2. Jag tycker faktiskt man kan judge a book by it's cover. D v s jag har oftast rätt när jag torr jag ska gilla en bok. Dessutom tipsar bl a Bokbabbel mig om böcker och hon har i 99%, nä vafan, i 100% av fallen fingertoppskänsla för vad jag kommer gilla. Men Twilight-serien trodde jag faktiskt jag skulle gilla mer än vad jag gjorde, eftersom jag gillar de flesta fantasy YA-serier jag tagit mig an. Men förstod det inte alls.

3. Jag fick ett guldhjärta från Kalevala av Heidi i inflyttningspresent (hehe) som jag gillar jättemycket. Det är ett av de få smycken jag gillar att använda. Annars gillar min Back-väska i reflextyg, bästa vinteraccessoaren. Jag använder inte så jättemykcet accessoarer faktiskt.

4. Hmm, skitsvår fråga. Jag läste ju Fittstim som tretton-fjortonåring och blev helt blown away (älskade också Linda Skugge då. Inte längre. Tyvärr). Är osäker på om allt i Fittstim står sig till idag men vill ändå nämna den. Hatet av Maria Sveland var fantastiskt arg och pedagogisk på samma gång.

Tack för frågorna, Daniela, jag hör av mig när jag rör mig mot dina hoods! <3