Hej höstterminen!

------- Inlägget är ett kommersiellt samarbete med Jakobstads Arbis -------

image1

Jag skrev i måndags om hösten som en nystart. Att jag alltid tänker jag ska börja nåt slags nytt liv inför varje skolstart, även om det börjar bli ganska många år sen jag faktiskt gick i nån skola. Ändå är känslan kvar. Kanske är det det att så mycket som varit stillastående eller out of office drar i gång igen. Alla bra tv-serier kommer tillbaka. Nätterna blir mörka och svala igen. Man kan klä sig i snygga kläder utan att svettas ihjäl. Och Arbis-kurserna börjar!

Jag har alltid gått på Jakobstads Arbis-kurser, ända sen jag var liten. Jag har spelat innebandy, målat tavlor, dansat pardans, sett på film och nån gång på nittiotalet gjort arrangemang av torkade blommor. Varje år har det varit en högtidsstund när Arbis-katalogen dimpt ner i postlådan och varje år har jag suttit med bläckpennan och ringat in allt som verkat intressant.

image2

Jag tycker om det Arbis står för, att det ska va enkelt, tillgängligt och billigt med rekreationella hobbyer. Du vet väl att du som arbetslös till exempel kan delta gratis i två kurser per termin? Jag tycker om att människorna som jobbar med Arbis i Jeppis känns som eldsjälar som jobbar stenhårt för att ge oss ett nytänkande och varierande kursutbud. Jag tycker också om känslan av att bläddra i en Arbis-katalog och läsa kursbeskrivningarna och känna att nu, nu börjar det där nya livet igen. Nu ska jag bli en bättre människa!

Därför blev jag extra glad när jag fick årets katalog. Den har fått ett nytt, modernt utseende och en ny slogan; där drömmar blir sanna. Det gav mig en ännu pirrigare känsla av pånyttfödelse. Kanske är det i år jag faktiskt blir den där bättre människan?

Tyvärr är det så att jag med mitt jobb och mina rutiner sällan har möjlighet att anmäla mig till en kurs som går samma tid, samma dag varje vecka. Därför är jag extraextra glad att Jakobstads Arbis i höst erbjuder så många events. En kväll eller en dag i månaden kan man ju nästan alltid komma loss.

image11

Vi startar hösten med Mer tid, mer pengar och mer energi med Charlie Söderberg den 20:e september. Det här är jag så sjukt pepp på! Jag älskar ju Lyxfällan och är dessutom asdålig på privatekonomi och pengar, så jag har enormt stora förväntningar på Charlie. En annan kul sak som sker i september är Finlands första yoga marathon! Arbis har nämligen en ny yogasal i sina lokaler och den ska ju så klart nyttjas till fullo. Den 16:e september ordnas sex olika pass på raken med sex olika instruktörer. Man kan delta hela dagen om man vill eeeeeller om man som jag fortfarande är nybörjare hoppa in ett eller två pass.

I oktober tycker jag ni ska gå på Function is fun - Framtidens träning, en heldag med träning designad att både stärka kroppen och sinnet. Det konceptet gillar jag, man tränar ju för att må bra och en stor del av må bra:andet är ju faktiskt psykiskt. Och när vi ändå är inne på ämnet, den 25:e samma månad ska i alla fall jag gå på Good enough - självkänsla och självförtroende med Maria Sundblom-Lindberg. Jag som jobbar med ungdomar ser dagligen bevis på att den psykiska ohälsan ökar bland unga och att det håller på att bli ett av våra största problem idag. Eftersom jag själv också har lätt för att falla in i destruktiva tankemönster tror jag den här föreläsningen kommer ge mig mycket matnyttigt, både i mitt jobb och privat.

Har man inte fått nog av yoga efter Yogamarathonet, så är det ju tur att yogaproffset Monika Björn kommer till stan 19:e november! Hon föreläser och drar pass under rubriken The Modern Yogi och eventet är en riktig heldag. Och till sist, som en liten marispanros på eventtårtan kan man lagom till jul gå på Mickes söta jul med den gulligaste ålänningen i modern tid, Mikael Björklund.

image12

Låter som ganska bra höstplaner tycker jag. Och med det här utbudet i höst är jag riktigt spänd över att se vad som händer nästa termin! Själv hoppas jag ju på en skrivarkurs eller workshop, hehe. 

Det är dessutom enklare än nånsin att anmäla sig till events på Arbis hemsida. När du hittat eventet du vill anmäla dig till, tryck bara på "snabbanmälan" så behöver du inte registrera dig. Annars går det lika bra att anmäla sig som alltid - via telefon eller som registrerad användare på Arbis sidor.

Arbis hittar du också på Facebook och Instagram. Vi ses i höst!

------- Inlägget är ett kommersiellt samarbete med Jakobstads Arbis -------