Jag hade tänkt skriva om annat

Gay flag.svg

Men allt känns så betydelselöst efter nyheterna idag. Jag läser om sms som skickats av personer gömda inne på toaletter och jag läser om människor som dansat och raggat och haft kul och samma människor som blivit dödade. Så många familjer och vänner och partners som går och lägger sig och vaknar och dricker kaffe och äter smörgås utan sina älskade. Det är så oerhört, oerhört sorgligt. Jag blir både lamslagen och fly förbannad.

Jag tycker det är svårt med det här att kommentera hemska nyheter och tragedier och terrordåd på internet. Jag vet inte vad jag tycker om hashtags om att be för platser och att byta profilbild för nåt. Det är ju alltid gjort i all välmening, det förstår jag. Och alla har rätt att uttrycka sin sorg och sin oro på det sätt de finner mest passande. Det förstår jag också.

Men för varje sak man nämner och ber för är det hundra saker som aldrig nämns eller blir delade artiklar på Facebook. Det är så svårt att visa solidaritet och medkännande korrekt på internet tycker jag. Jag blir galen, för jag vet inte hur jag ska på ett smakfullt sätt förmedla att jag förstår vad som pågår i världen och jag sörjer med de som drabbas. Och ska man ens tänka i termer som korrekt och smakfullt när det gäller sånt?

Oftast väljer jag att inte kommentera det alls. Gör jag det sker det nästan uteslutande här på bloggen, sällan eller aldrig på Facebook eller Insta. Sen blir jag orolig för att folk ska tycka jag är ytlig och inte engagerar mig i världshändelser. Men jag känner ofta att det blir nån slags tävling i hur mycket man bryr sig. Ett slags vältrande i något som inte bara är en tragedi för världen och hbtq-communityn, utna också för privatpersoner.

Och nu får jag dåligt samvete för att jag fokuserar på mina egna neuroser kring vett och etikett på internet när folk på riktigt förlorat sina liv och människor de älskar.

Folk brukar använda ord som ofattbart när sånt här händer. Det kanske är just det. Det går inte att fatta. Det finns inget rätt sätt att förhålla sig till ett sånt hatbrott att en människa går in på en gayklubb och skjuter ihjäl 50 festande människor.