The wedding planner

På torsdag har vi varit gifta i tre hela veckor. Fortfarande trillar det in grattisar och kramar och lyckönskningar från de mest oväntade (och ibland väntade) håll. Sjukt hur många som plötsligt engagerar sig, har aldrig upplevt nåt liknande med nåt annat jag företagit mig i livet. Inte ens i närheten. Kul! Men tankeväckande.

Hur som helst är det några som frågat om festen.

Jag är inte så mycket för det här med bröllopsförberedelser, så om ni hade hoppats få följa med BLEJK, FEJT & FAB "The Wedding Edition" i sommar och höst måste jag tyvärr göra er besvikna. Vi gör det så enkelt som möjligt, inga diy-pompoms och inga brudtärnor. Meeeen om ni ändå vill veta lite, så kan jag här presentera några punkter vi funderat på.

♥ Festen blir i början på oktober, samtidigt som vi postade nyheten om att vi gift oss på sociala medier bjöd vi in de vi ville till ett Facebookevenemang. Festen blir i oktober för det är mitt emellan våra födelsedagar, Nikko har kommit hem från Berlin (där han ska va i FYRA MÅNADER från och med denna vecka) och det ger folk från Sverige (och andra länder) en chans att planera in en resa hit.

♥ Jag kommer inte ha nån klänning, för jag trivs inte i klänning och jag kan inte bära vitt i längre än fyra sekunder utan att spilla nåt på mig själv. Plus att jag inte vill lägga sjuka summor på ett plagg med så snävt användningsområde. Istället kommer jag att treat myself to ett par riktigt snygga sneakers. Och bära dem med nån slags kavaj-byxkombo a k a det jag känner mig absolut snyggast och bekvämast i. 

♥ Nån annan än jag ska städa dagen efteråt. Mycket viktig punkt.

Festen kommer bli tvådelad. En tidigare, lugnare del med kaffe och kaka och snacks och eventuellt program. Det är också festens mer barn- och fammovänliga del so to speak. Efter några timmar av det blir det dansgolv (och sittvänliga små hörn eftersom t ex min äkta make inte är så dansant av sig) och fest på riktigt där vi bjuder på pizza och öl typ. Ingen bål eftersom jag tycker det är regelrätt äckligt med bål och ingen trerätters och ingen bordsplacering.

♥ I dekorationsväg har vi kommit fram till ljusslingor och rökmaskin. Speciellt rökmaskin till senare på kvällen är jag pepp på! Jag har nån lös idé om Barbiedockor och olika leksaksfigurer på borden, men jag vet inte om det kommer bli nåt. Delvis för att min syster Lina sa "fy fan va creepy" när hon hörde det.

♥ Det jag är mest nöjd med so far i planeringen är när jag kom på att jag vill ha en karaoke/Singstar-hörna nånstans under festen! Vid sidan om nånstans. Det är väl för mycket begärt att ha det som programpunkt, men jag vill kunna sjunga karaoke eller Singstar nån gång under mitt eget bröllop.

♥ Och - den punkt där vi är rörande överens om att är av YTTERSTA vikt. Musiken.

13435866 10153845116994107 594830142 n

För tillfället håller vi på att snickra ihop en lugnare, mer romantik-betonad lista för den tidigare delen av kvällen. Fest-festlistan har jag inte ens orkat tänka på ännu. Det visade sig ganska snabbt att det är skitsvårt att komma på låtar som är 1. bra och 2. handlar om lycklig kärlek. Som vi pratat om detta! Skrikit till av lycka varje gång vi kommit på en låt som borde vara med. Googlat på låttexter för att inte i misstag råka ta med nån som handlar om olycklig kärlek (typexempel: "I will always love you", en annars fantastisk kärlekslåt, kanske världens bästa). Tagit bort låtar som efter nån genomlyssning visat sig inte passa in. Vi kanske är lite väl nördiga när det gäller det här, men vi är ju otroligt avslappnade, nästintill oansvariga när det gäller resten av planeringen, så jag tänker det jämnar ut sig. Ni får gärna ta del av listan och tipsa om låtar om Loooove med stort L. Den är långt ifrån klar ännu.

Jag tänker har vi bara en bra playlist, tillräckligt med sprit och varandra så skiter jag i resten.

(Nu blev det här kanske nån slags bröllopsblogg ändå, men vad fan.)