Jag-listan

14184547 10154026588674107 8375174917888364273 n

Jag gör: god mat i nio fall av tio.

Jag kan: alla vinnare i Eurovision ever by heart. Säg året så säger jag låten.

Jag köper: fler böcker än jag hinner läsa.

Jag borde: våga prata mer finska och hitta den ultimata ansiktskrämen.

Jag måste: sluta googla symptom och diagnostisera mig själv varje gång jag nyser. Det är, om man ska tro min sökhistorik, ett under att jag lever idag. 

Jag vet: inte om jag tycker Bob Dylan var ett klockrent val av Svenska Akademin. 

Jag tycker: Denna lilla ruta från Sara Granérs Jag vill inte dö jag vill bara inte leverera summerar hela mitt åsiktsspektra:

14800061 10154167380769107 2003266407 o

Jag tänker: alltså är jag..." <- ett poppis uttryck som enligt min mening oftast borde fortsätta så här för att vara helt sant:  "...en kille som tagit en gymnasiekurs filosofi och vill ligga med dig".

Jag förbrukar: enorma mängder tops because life is att topsa öronen <3333

Jag lyssnar: Enligt Spottan är mina senaste spelade artister Solange, Drake, Håkan Hellström, El Perro Del Mar, Üni Foreman och Rihanna. Låter ganska rimligt.

Jag drömmer: ofta märkliga mardrömmar. Förra natten drömde jag till exempel att jag och Pär spionerade på en nazikonferens och blev tillfångatagna. Pär skulle absolut visa sig på styva linan och göra motstånd och jag ville vi skulle låtsas vara aspirerande nassar för att slippa bli misshandlade och våldtagna till döds. Det låter kanske lite komiskt nu, men vaknade i kallsvettig panik. Det var väldigt obehagligt.

Jag längtar: efter semester, skrivro och barn. Och nya säsongen av Planet Earth!!!

Jag fasar: för döden. Inte så mycket min egen som andras.

Jag använder: ordet "liksom" allt för ofta.

Jag njuter: av att ge svar på tal. Det här händer ganska sällan så jag får väl säga topsa öronen igen då.

Jag blir: provocerad av hurtiga människor.

Jag äter: helst vegetariskt och kolhydratigt.

Jag dricker: Vichy, Cokis zero, whiskey och vodka.

Jag struntar: nu för tiden i att förklara pedagogiskt och trevligt för dem som inte vill förstå. I'm talking to you, Mr Har-inte-lärt-mig-säga-kokosboll eller Mrs det-finns-bara-två-kön. Är ni på riktigt intresserade av dessa frågor vill jag tipsa om en häftig grej jag brukar använda mig av: www.google.com! Där finns svaren på allt du kan tänkas undra över och mycket mer - det är lite som Hjärnkontoret fast utan coolt intro förstås :((((

[embed width=459 height=344 class=left thumbnail=https://i.ytimg.com/vi/ZGG47qrk9hw/hqdefault.jpg?r=21784]http://www.youtube.com/watch?v=ZGG47qrk9hw[/embed]

Jag ska: riktigt just lägga mig på riktigt.

Jag sparar: i genomsnitt tio screenshots per dag på telefonen. Oftast skickas dom åt nån (Nikko) med ett "OMG" som bildtext.

Jag brukar: sjunga högt och prata för mig själv när jag cyklar. Inte på ett charmigt och quirky sätt för jag är ju inte Zooey Deschanel, utan mer som ett "jag förstår om folk blir rädda"-sätt.

Jag tittar: på utnötta avsnitt av Vänner för att få sömn.

Jag läser: alla bokryggar på mitt nattduksbord som bäst och försöker tänka ut vilken jag ska nämna. Nyutgåvan av Århundradets kärlekshistoria som vi fick i bröllopspresent kanske? Den ska jag snart läsa (om).

Jag vill: livnära mig på att skriva böcker och att våra katter ska få evigt liv. Amen.