Kulturkonsumenten v. 22

Get in losers, we're going kulturkonsumering! Den här veckan har jag

LÄST

Digitalt omslag metallic 600x816

Ja, som vanligt har jag lyssnat på den här och inte läst i gammal 1900tals-betydelse, men 'aja. En annan historia är 51 korta små mumsbitar (munsbitar...? vad heter det egentligen?) historia, 5 kvinnor som förtjänar så mycket mer cred än vad de fått i historien, allt från Sapfo till Eva Remeus. Det är Lina Thomsgård (hon från Kobra) som sammanställt boken, men kapitlen är skrivna av 51 olika skribenter med ganska olika stilar. Boken gör sig jättebra som ljudbok, för det är som 51 små podcasts, men jag tror ju den är kul att läs-läsa också. Jag har lärt mi MASSOR i stil med sånt man tar upp i förbifarten över en lunch.

SETT

master of none poster2

Som resten av min generation har jag tittat på säsong två av Master of None och blivit förtjust över först och främst Aziz Ansari men också över att se så mycket diversitet och vad som känns som ganska äkta människor utan att det känns som att det tappar i kvaltiet och kul-het. TYVÄRR blev jag lite störd på att huvudpersonens love interest inte är så mycket annat än en manic dream pixie girl med "europeisk" aura. Men ändå, väl värt att se. Finns på Netflix.

Har även börjat se Girlboss, även det på Netflix. Har sett en handfull avsnitt men känner mig redan lite trött på huvudpersonen och hennes bästis, de ROPAR så mycket. Men ganska kul med nostalgi i form av Marissa Coopers död och pubeslåga jeans.

LYSSNAT PÅ

C65788AUwAAwso3 1493134313

Feists skiva Pleasure. Lyssnade på den hela vägen till Åbo och ba mmmm. Hela skivan är jättebra och du borde redan ha sökt upp den på Spotify. Annars har jag mest lyssnat på Youtube-listor med hits från millennieskfitet. Varför? Jag vet inte.