9 matvaror jag inte gillar

Jag skulle gärna hålla upp nån slags image att jag inte är så krantto (kräsen som det också heter enligt Pär) när det kommer till mat och att jag inte är en sån som petar ärtorna till sidan men grejen är att jag nog är just en sån. Skulle aldrig ha klarat av att vara med i Historieätarna. I alla fall när det kommer till just ärtor. Den här inläggsidén snodde jag förresten helt utan dåligt samvete av Danielas Dagbok, Svenskfinlands mest energiska blogg. Fattar ej hur hon hinner skriva så många välskrivna och nyanserade inlägg varje vecka.

Okej, världens äckligaste mat i ingen rangordning alls:

pea 1205673 1280

Ärtor

Eller såm dom börde heta: stjärtor, hehehehe. Förstår inte den här grönsaken alls. Kan äta sockerärtsskidor om jag måste men inte ens då är jag speciellt förtjust i det. Det smakar för grönt. Ritkgit äckligt är det om ärtorna tappat formen och ser så där insjukna och lite gula ut. Hu. Och ärt-majs-paprikablanding... Don't get me started. Ärtsoppa däremot äter jag gärna.

Majonnäs

Det här har jag insett nyligen. Jag gillar inte majonnäsbaserade såser eller majonnäs överhuvudtaget. Inte så att jag absolut inte kan äta det, men jag undviker det helst. 

eggplant 1717224 1280

Aubergine

En annan grönsak som borde utrotas. Som vegetarian är det ibland ett problem att inte äta aubergine, för många rätter som annars låter asgoda innehåller den här kuk-emojin till grönsak. Jag tror att jag kanske skulle gilla det om det vore ordentligt tillagat, men hittills har jag inte upplevt det. Skulle gärna vara en sån som äter baba ganoush utan att tycka det är nåt märkvärdigt med det. Det är konsistensen jag avskyr mest här. Som att tugga på nånting sjukt.

shrimp 727214 1280

Räkor

Jag blev matförgiftad av räkor en gång när jag var 16 och sen dess har jag inte ätit en räka. Spyr lite i munnen varje gång jag ser såna där klassiska räksmörgåsar de har på cirka alla cafén. Det här är helt och hållet mentalt, för jag kan med ändå helt okej matlust äta kräftor utan problem. Kan till och med tycka det är gott att suga på en klo.

Bär- och fruktkräm

Jag har alltid haft obehag för mat med klimpar i, äter till exempel inget annat än slät, helst naturell yoghurt. Fammo har i alla tider silat mina efterrättsportioner av kräm <333 Men just sån här köpeskräm finns inte på kartan att jag skulle köpa och det beror mest på att när jag opererade bort tonsillerna som 13-åring levde jag på Ekströms hallonkräm i tre veckor. Det räckte för en livsstid. Har om jag ska vara helt ärlig lite svårt för smoothies också.

bacon 1323412 1280

Bacon... Eller allt kött men okej BACON

Ja, nu har ju ätit kött ett par gånger de senaste månaderna, men bacon är verkligen nåt jag är väldigt osugen på. Newsflash: allt blir inte godare av bacon. Newsflash: den här manliga kärleken till bacon (och öl! och Motörhead!) är så förbannat tröttsam. Det är också nåt av det osexigaste jag vet: bacon på frukostbufféer.

Grillchips

Alla former av chips är vackra, men grillchips tycker jag bara är onödigt.

honey 5732 1280

Honung

Lägger du en tesked honung i din tekopp kommer du få en lång, misstänksam blick av mig. Tycker inte ens om Toblerone, för det är honung i det. Det är lite för sött eller nåt, men then again äter jag ju lösgodis med stor behållning så hmmm, jag vet inte. Gott är det i alla fall _inte_.

Torkad frukt

I den torkade fruktskapelsen så är ju russinen kronan. Mest för att folk envisas med att sätta russin i en massa saker de inte hör hemma. Lussebullar, mjöd, müsli, kakor... Nej fy. Egentligen tycker jag all torkad frukt är av ondo (till och med soltorkade tomater), men kan sträcka mig till torkade aprikoser i bröd och sallader.

bilder från Pixabay.