Matsedel och bokcirkel och grejen med keps

En av mina favoritbloggare, Polichinelle-Lovisa publicerar en matsedel nästan varje söndag, en genomgång vad hon har ätit den senaste veckan. Men hon skriver alltså matsedeln på förhand och planerar alltså hela veckans middagar - på förhand! Nu kanske ni är många som ba "jaha, och?" för att ni alla gör det, men jag som aldrig orkat engagera mig nog för att faktiskt planera vad jag ska äta många dagar på förhand  har fascinerats av de här blogginläggen väldigt. 

Och nu är jag sugen på att pröva på det! Det var ju det här med det nya livet på hösten och så. Jag vill göra det dels för att jag vill veta om det faktiskt blir billigare och minskar svinnet som dom som sysslar med sånt här skryter om att det gör. Och dels för att jag är ostrukturerad när jag handlar och oftast hamnar i nån slags black out och kommer ut med fem olika vinägrar och en påse mandelflarn men inget toapapper.

Nu har jag inte Lovisas fallenhet att hitta på och orka prova på olika recept ad perpetuum, så jag kommer väl mest snurra våra ~20 vanliga recept, men jag har en hemlig förhoppning om att struktur och schema kommer öppna upp för en mer kreativ Ellen i köket. I respond well to limits om man säger så.

Det här är matsedeln jag i samråd med min make planerat för veckan:

image13

Jag skrev den helt ocermoniellt på anteckningar-appen (min mest använda app). Inga konstigheter, det blev ris kvar från idag och så många goda grönsaker är i säsong nu att jag went a little crazy i fredags när jag handlade och köpte typ ALLT, så falafeltallrik kändes naturligt. På tisdag ska vi ha den här på bloggen redan nämnda sopp- och brödmiddagen, mycket pepp på den, provbakade ett bröd i helgen t o m. På lördag har min hulde make önskat sig strömming och eftersom jag lovat under större delen av vårt förhållande att göra just strömming "nån gång" så är väl nu lika bra tid som sen. Tycker bara det är lite läskigt att göra o-vegetarisk mat.

Hur som helst, om en vecka tänkte jag uppdatera er om hur det gick med mina föresatser. Lyckades jag eller sket det sig redan första veckan? To be continued.

image22

Vad som inte kommer bli continued är detta blogginlägg för nu ska jag lägga mig i soffan, äta glass och börja läsa den här lille godingen. Vi hade en första träff och ett planeringstillfälle för VÅR NYA BOKCIRKEL!!!! idag och det beslöts nästan enhälligt att vi skulle läsa Den svavelgula himlen av Kjell W. Ni kommer få läsa mer om bokcirkeln och mer om böckerna vi ska läsa under hösten men for now vill jag bara säga: vilken fantastisk dag att börja en bokcirkel på! Härliga, härliga höstväder, tänk om du kunde finnas alltid! Känner mig så hääääääääär inspirerad, och det trots att jag kom hem fem imorse efter inflyttningsfest + dans.

En bonusbild på mig när jag än en gång, stärkt av en drink eller två försökte mig på att ha keps men som vanligt fick inse att nej, keps är inte för mig:

21360896 10155108654759107 964704802 n

Tack Isac för den.

Vi hörs hörni!