Min vänner: Eva

Hej alla monsterdiggare, här sitter jag med bihålorna fulla av snor. Trots pyjamasdag i torsdags och ingefärsdekokt vakande jag igår med en ganska grandios förkylning. Det ledde i sin tur till att jag det senaste dygnet bara legat på soffan och druckit cokis och sett på Outlander.Är nu tio avsnitt in i första säsongen och jag är osäker hur länge jag kommer orka se på det. Det är ganska mycket tantsnusk och "oförställda" och "robusta" skottar och ganska lite annat. Hade ju tänkt börja beta av era frågor i helgen, meeeen jag orkar inte. Istället får ni träffa Eva!

16295533 1410248948998814 1677080965 n

Namn: Eva

Ålder: < 30

Stjärntecken: Våg

Bor: Helsingfors

Familj: Min man Jaakko, son Leo och hund Åke

På internet finns jag här: Här (på Ellens blogg alltså)

Favoritfärg: Rosa och grön

Favoritpopgrupp: Spice Girls

Den bästa låt jag vet: Min och Ellens snapsvisa ‘Alkoholen'

Favoritbok: Harry Potter-böckerna och MAOLs tabeller (typ enda böckerna jag nånsin läst)

Favoritfilm:Jesus Christ Superstar

Favoritdjur: Hund

Favoritmat: Sushi

Favoritdryck: Vatten och kaffe

Det här gör jag när jag inte har fritid: Beräknar fartygs stabilitet, fast nu är jag mamma”ledig".

Och på min fritid brukar jag: om mammaledighet räknas som fritid så ja, det. Utöver det försöker jag hinna studera datavetenskap samt bli bättre på att baka.

Jag tycker om: julen, brukar börja förbereda i augusti

Jag tycker inte om: att resa, satsar hellre på att ha alla komfortabiliteter hemma

I framtiden vill jag: bo i ett stort hus med högt staket mitt i skogen

Så här känner jag Ellen: vi gick i samma klass i gymnasiet och i något skede sa jag åt Ellen att hon skrattar som en höna (int liksom för att vara elak, utan det var min uppfattning om normalt small talk), sen hatade hon mig ganska länge tills jag började jobba på samma städfirma som henne och sen älskade hon mej.

När vi umgås brukar vi: för några år sen (okej många år sen) drack vi vin och filosoferade och skrev ner våra hypoteser och enorma kunskap i böcker, nuförtiden dricker vi kaffe och skvallrar.

Det bästa med Ellen är: att hon vet massor, typ allt som jag inte vet och lite till. Man kan säga att negationen till min kunskapsmängd är en delmängd av Ellens kunskapsmängd.

Det sämsta med henne är: att hon känner typ hela Jakobstad (och halva Helsingfors) så det är omöjligt att ha henne för sig själv då vi umgås.

Jag tror Ellen tycker om följande saker hos mig: att jag läst så få böcker - hon får med gott samvete himla med ögonen åt mig och va e nu betär än he? (hon tycker också om då jag försöker tala dialekt och inte kan)

En hälsning till bloggläsarna: ska vi ga hejm ti mett eldär hejm ti tett, eldär ska var och ein ga ti sett?

När jag mådde som sämst i Åbo och inte klarade av annat än att sitta i duschen var det Eva som såg till att jag åt, Eva som kontaktade en psykolog, Eva som ringde pappa och Eva som hjälpte mig packa när jag flyttade hem igen. Hon är den mest lojala vännen jag haft. Dessutom är hon väldigt kul att umgås med även när man mår bra OBS OBS. Vi är otroligt olika med det mesta men vi har också så otroligt roligt tillsammans. Jag kunde berätta 1000 olika galna historier från vår ungdom. Dessutom har hon antagligen högst IQ av alla jag känner, hälften av gångerna förstår jag inte vad hon säger men då brukar jag bara skratta lite nervöst och börja prata om Harry Potter istället.