Romanplaner, ormar och läsarträffar: Svar på frågor del 1

Är ju så klart nyfiken på vad du skriver på. Vad handlar den stora romanen om? Förstår också om du inte vill avslöja så mycket, men är ju så hiiiimla nyfiken. / Kugge

Haha, jag VISSTE nästan att DU skulle fråga om vad jag skriver, Kuggis! Jag håller för tillfället på med två, vitt skilda projekt. Först den där romanen då som jag verkligen har försökt att inte prata sönder och som jag fortfarande är otroligt beskyddande över. Men nu börjar jag tycka att jag känner historien tillräckligt väl för att våga säga att det handlar om kvinnliga relationer och olika sätt att slåss mot en pålagd kvinnoroll. Eller jag vet inte, den är inte hälften så pretentiös som det låter. Tror inte jag vill säga så mycket mer, men om vi pratar privat nån gång så kanske du får lirkat fram lite mer, Kugge. Det andra projektet är nåt helt annat, men det återkommer vi till sen nån gång när det är mera verkligt.

Tummen upp för frågestund! Dina favvobloggar? Har du studerat nåt? Hur länge har du bloggat? / Alexandra

Jag borde formulera nån slags standardsvar för frågan om favoritbloggar för jag får den så ofta och jag vågar aldrig svara på den för jag är rädd att glömma bort nån. Jag läser då och då de flesta finlandssvenska bloggarna (tänk alla du vet plus några till) och jag gillar flera av dem av olika anledningar. Men jag har faktiskt inga bloggar som jag följer slaviskt på det sätt att jag alltid har koll på vad de skriver. Jag klickar in mig på det jag för tillfället är sugen på: välskrivet och analyserande, roligt och ytligt eller fotostinnt och inspirerande.

Efter studenten jobbade jag ett år, sen bodde jag två år i Åbo och "studerade" svenska men har inga papper därifrån på nåt, mer om varför i ett svar på en annan fråga. Sen har jag ju gått LittSkap två år och går nu Manuskurs. Så jag antar man kan säga jag studerat lite skrivande, men man kunde lika gärna säga att jag inte har nån utbildning.

Jag har bloggat i nån form (Lunardagböcker och så vidare) sen tidiga högstadiet, men vet inte exakt datum eller årtal.

16441352 10154479611584107 500287747 n

Visste inte vad jag skulle illustrera inlägget med så här är några random målningar av min mamma.

Visst borde du ordna en läsarträff?! Visst visst visst?! ??????? Det tycker jag att är en alldeles strålande idé!? ☕? / Emma

Det är nog den obehagligaste idén jag nånsin hört :D Helt seriöst, fick lite panik när jag först läste din fråga och sen såg jag att Bloggkoll hade skrivit om det och jag blev bara som.... WHAT?! Varför vill ni träffa mig?! Det är inte det att jag inte tror är skittrevliga och gulliga allihopa, för det är ni säkert, men GUD så absurt om jag skulle ha nån slags mottagning för mina läsare :DDDD Jag vet inte riktigt vad ni förväntar jag ska vara. Jag är nämligen astråkig, råttfärgad, mjukisbyxbeklädd och oftast inte ens speciellt trevlig. Även om jag gör mitt bästa för att vara ärlig och sann i bloggen så är det ändå trots allt bara en bråkdel av mig ni känner via den. Ni kan ju fråga nån som känner mig IRL hur kul jag är till vardags, heh. Ni skulle serr bara bli besvikna.

Med det sagt så tvivlar jag inte på att jag kunde bli bästis och bundis med flera av er. Jag tror bara inte vi kan inleda en sån relation med en så ojämlik grej som en läsarträff säkerligen skulle bli. Vill man trots allt det här träffa mig kan man t ex komma in på en kaffe till mitt jobb och säga hej, nästla sig in i min bekantsskapskrets eller helt enkelt skriva till mig på FB och bjuda ut mig på kompisdejt. Det sistnämnda tycker jag också är lite jobbigt men betydligt ofarligare än en läsarträff. Har dessutom ett par goda vänner som jag träffat på det sättet. Och Emma och co - tack för att ni matar mitt ego med sånt här men it will NEVÖR happen.

16426330 10154479611634107 2060222491 n

Ja, made by mamm.

En husdjursfråga: om du inte hade kattorna, vilket djur hade du då haft hemma? ("inget, kattorna for ever" godtas ej som svar) / Frida

Inget, kattorna forever! Hehehe. Nej, jag skulle gärna ha en hund om våra rutiner tillät det. En husky skulle jag vilja ha <333 Sen har jag varit fem före att skaffa orm, men det får jag inte för Pär så den drömmen har jag lagt på hyllan. Om vi skulle bo i hus hade jag gärna haft höns och kanske en häst. Kossor är mina favorit-tamdjur så några kor hade jag egentligen också gärna haft. Och jag är inte helt främmande att bli ~*Tant med Undulat*~ när jag blir pensionär. Som barn har jag och mina syskon haft både marsvin och sköldpadda, men är inte speciellt sugen på nåndera idag.

Hur skulle ditt liv se ut om du var ekonomiskt oberoende? Vilken skådespelare skulle spela huvudrollen i din biografi? :D och vad skulle filmen ha för titel hehe. Tack för svar! / Julia

Oj, vilka bra frågor! Okej, om jag över en natt skulle få en fantasiljon på kontot skulle jag, tråkig som jag är, först och främst ge ett par miljoner var åt alla mina familjemedlemmar och sen be dem göra precis vad de ville.  Sen skulle jag ge några miljoner åt mitt jobb och sen säga tack och hej åt dem. Eller nej, jag skulle begära ett kontor på området så jag kunde gå dit ibland och hänga där och äta lunch ibland, men bara när jag vill. Sen skulle jag tvinga Pär att starta det där lilla bolaget som ger ut bra skivor och böcker som han pratat om att skulle vara hans drömjobb. Till sist skulle jag köpa varsitt diamanthalsband åt katterna och sen luta mig tillbaka och fundera ut resten. Skulle nog köpa ett hem åt oss och kanske en sommarstuga, köpa till mig nån slags politisk makt och försöka ändra på saker eller i alla fall skänka så mycket jag kan till flyktingarbete, kvinnojourer och miljökämpar. Och så tänker jag mig att om man är tillräckligt rik syr nog ens favoritdesigners upp kläder åt en i större storlek än 42, right?

Den enda jag nånsin fått höra jag liknar är Adele men det är kanske för mycket begärt att hon ska sadla om till skådis? Annars skulle Kate Winslet få äta upp sig inför rollen tror jag. 

I På spåret när frågan handlade om Eat Pray Love så var det nån som inte riktigt kom ihåg namnet och gissade på Sleep Drink Die. Den titeln snor jag!