Ny blogg, ny lista

Tänkte också fylla i Linneas presentationslista nu när vi både två har flyttat våra bloggar. Ni får gärna fylla i och skriva en länk till era svar i kommentarerna! 1. Sammanfatta din dag och ditt humör i en mening.

Min dag känns som en typisk söndag; har tvättat en maskin, sett ett par avsnitt Portlandia och ätit pizza och skvallrat med två av mina tre systrar och senare ska vi till Larsmo och hälsa på papp. Mitt humör känns väl också lite söndag; dödsångest kombinerat med så där skön tillfredsställdhet.

2. Tipsa om två kulturgrejer (litteratur/film/musik/konst et.c.) som du nyligen uppskattat.

Enda kulturyttringen jag tagit del av den senaste veckan är sitcoms pga vacklande hälsa. 30 rock, Portlandia, Broad City, Parks & recreations, Modern Family, Fresh Prince och The Nanny. Allt via diverse streamingtjänster. Har uppskattat dem alla, på vitt skilda sätt.

3. Ge varsitt exempel på nånting du är rädd för, retar dig på och ser fram emot.

Jag är rädd för att aldrig lyckas med det jag vill och vara bitter och trött resten av livet och därför skjuta bort alla kring mig och dö ensam. SÅDÄR I ALL LÄTTHET SOM ICEBREAKER HEHE. Retar mig på... Människor. Av olika anledningar. Blir mer och mer asocial, men tack och lov lever jag i en tid där det är okej att ha sin smartphone som bästis, heh. Det hör ihop med att jag konstant är stressad över att jag aldrig har tid/ork/råd att bara göra det jag vill (alltså skriva) och därför är jag så förbannat lättirriterad. Jag ser fram emot jullovet, när jag får hälsa på Pärlan och uppleva Ronneby irl.

4. Berätta om fyra av dina intressen, hobbyer eller ämnen du gillar.

Jag tycker först och främst om böcker. Att läsa och försöka skriva och samla på. Katter så klart- eller djur överhuvudtaget egentligen, är mycket förtjust i undervattensdjur t ex - men katten är ju det perfekta husdjuret. Sen gillar jag kultur och idéhistoria eller jag vet inte vad jag ska kalla det, jag tycker om människor och vad som förenar oss och hur vi tänker. Och varför vi tänker som vi gör och hur vi har tänkt har ändrats genom tiderna och hur det kan ses i allt; mode, tv, litteratur, reklam, humor, musik. Jag är intresserad av människor kunde jag kanske säga, om jag inte sagt i förra frågan att människor irriterar mig. Jag har många gånger tänkt att jag hade varit bra inom reklam, för jag är ganska bra på att se och förutspå trender (inte bara polotröjan är det nya svarta-trender) och jag är sjukt intresserad av varför det som är trendigt blir trendigt. Dessutom är jag bra på att övertala och kanske till viss del manipulera folk. Låter elakare än jag menar det, manipulerar inte folk till vardags, för with great powers come great responsability LOL. Sen gillar jag smink, simning, kalligrafi, historia, brädspel, kändisskvaller, laga mat och äta den maten, internethumor, hiphop (som fenomen och som musikstil), dricka rödvin eller cider, politik och åsikt (så länge det är rätt åsikter och politik, socialist 4-ever), bla bla bla. Jag kan vara intresserad av det mesta utom historiska krig, motorer och fordon och att gå på gym.

5. Beskriv dig själv med fem ord.

Ganska rolig och ganska arg. Fem ord BOOM! Nej, men varje gång jag tänkte på ett ord så insåg jag att motsatsen passade mig också. Avslappnad - neurotisk.