Saker jag gjort och saker jag tänkt

1969711_10202604255362106_2021226268_o

Nu för tiden går jag med min roman hängandes kring halsen, en liten minnessticka på min nyckelknippa. Där hänger den tungt och bra. Fast stickan i sig väger ganska två gram så känns det som att jag bär på något stort. Romanen är ju inte färdig, men det börjar bli så mycket textmassa att jag inte vågar ha sparat den på bara ett ställe längre. Så känns det bra att ha den nära hela tiden. Jag tänker mig att det är lite så här det känns att vara gravid. Gå med något på magen, något som växer och gror. Hoppas jag också är klar om nio månader. Skulle vilja börja skriva nästa bok. Och nästa. Och nästa.

I lördags hade jag och Fatmis ordnat en överraskningsfest för brorsan hemma hos mig. Tyvärr blev Fatma sjuk men vi andra blåste ballonger, köpte kaka (orka baka) och fixade fiskdamm. Det blev en jätterolig kväll! Tack alla som var med och tack jag själv för att jag är en sån fantastiskt snäll storasyster.

Ansökningshelvetet. Eller himlen egentligen eftersom en ens har möjligheten att ansöka om ca$h från alla möjliga generösa finlandssvenska tanter och gubbar. Men alltså. Det här med ansökningar är en ny värld för mig. En värld jag inte är speciellt bekväm i. Det är också svårt att skriva om ens eget skrivande så övertygande som möjligt när en tvivlar på vad en håller på med typ varenda dag.

http://www.youtube.com/watch?v=-F-bghLhWrg

Min chef tipsade mig om Yumi Zoumas debut-EP som kom förra veckan nån gång. Och det låter skitbra! Plus ett omslag som antagligen är årets snyggaste.

Idag ska jag tvätta lakan. Idag träffade jag också finansministern. Hon var in på kaffi. En kille som jag gissar var hennes livvakt hade öronsnäcka med telefonsnurrsladd ner i skjortkragen. Ministern hade ett professionellt leende. Jag hatar att tvätta lakan. Jag undrar om hon tvättar sina lakan själv. Kontrasterna i mitt liv idag gör mig lite matt. Men mattheten kan också bero på att jag sova cirka 90 minuter i natt pga dumb i hövo. Först skrev jag färdigt min andra TV-kolumn till ÖT, sen såg jag femton avsnitt Beverly Hills och lästetidningar jag stulit av syrran 2. Fruktansvärt onödigt, men jag var så pigg, vände dygnet totalt i helgen eftersom jag var överraskningsfestsvärdinna.

Syrran åker på praktik till Sverige imorgon och ska vara borta två månader. Som om inte jag hade lite folk att hänga med här ändå :((( Fast, på min vintersemester åker jag och hälsar på henne och på Heidi i CPH. Wohoo!