En påse fynd

IMG_2422

Igår kom jag hem med den här påsen. En påse fynd helt enkelt.

IMG_2427

I påsen fanns ett par powerörhängen för femtio cent...

IMG_2434

... och två påslakansset! Älskar lakan från loppis, de är så mjuka och sköna. Och när de dessutom är så snygga och mysiga som de här, ja, då tycker jag faktiskt de är värda två euro settet (loppispriser, mitt livs kärlek). Allting från Nada nord-loppiset som flyttat nästan-granne med jobbet. Jag hann inte gå igenom klädavdelningen, men det såg lovande ut. Dagens tips alltså! De finns på Södermalmsgatan och har uppe mellan 15 och 18 varje dag eller nåt sånt.

IMG_2431

Orsaken att jag hade lite bråttom var för att jag skulle träffa syrran 2. Det här är alltså syrran 2, Lina. Om jag pratar om bara syrran så är det Julia, min äldsta syster och enda helsyster. Syrran 3 är skånesystern Nora. Nu har vi det utrett. Hur som helst. Vi åkte och pantade flaskor efter helgens överraskningsfest. Syrran 2 svor på persiska åt andra bilister. Tydligen kan hon sånt.

IMG_2432

Och köpte te för pengarna.

IMG_2445

Det var okej gott, men lite för sött för min smak. Jag drack en kopp av det medan jag...

IMG_2446

... kollade på Moodyssons senaste Vi är bäst! (sjukt bra, älskar de här tre små punktjejerna, de är mina nya idoler)...

IMG_2438
IMG_2443

... och myste med katterna (försökte fota nya lakanen med Viola eftersom jag tyckte ränderna matchade henne, men hon var inte intresserad)...

IMG_2447

... och åt något så fantasifullt som gröt till middag. Här på jobbet har jag ett par kollegor som äter en gröttallrik varje frikkin morgon och konstant pratar om hur gott det är med gröt. Så när jag inte orkade göra något annat så tänkte jag att jag skulle testa om gröt verkligen är så gudagott som de påstår. Jag har bara klibbiga minnen av barndomens havregrynsgröt, fy fan. Men det var helt okej. Godare än jag minns det, men then again hade jag äppelmos och kanel på, det fick vi aldrig i skolan. Där var det en slev tapetklister med havregryn, utan tillbehör, som måste dunkas ner i tallriken av en bastant mattant för att ens lossna från sovjetsleven.

När jag skrev den här beskrivningen av min lågstadiegröt så blir jag lite tveksam om det faktiskt var så här eller om jag blandar ihop min barndom med nån gammal filmatisering av Oliver Twist.