Vårlistan

Trots jag inte bloggar på Ratata, snor jag deras vårlista. Till stor del för att jag inte vet vad jag ska blogga om annars. Jobbar ju igen efter min himmelska två veckors vintersemester så jag är mest bara trött just nu. Alltid så chockartat att återvända till jobbet. Har våren börjat som du tänkt dig?

Både ja och nej. Vi har ju planerat ihopslagningen av våra hushåll en tid, så det har ju gått enligt planerna. Men det går ju inte alltid att planera hur det ska bli, det blir ändå nåt helt annat. Men ett bra annat! Och ihopflyttandet har ju onekligen varit central i min vår. 

Hur såg ditt liv ut förra våren?

Tja, jag bodde ensam på Turd Floor, hängde mest med Nikko, brorsan och Vlaicu tror jag. För nästan exakt ett år sen var jag och Nikko på vår legendariska Sverige-Danmarkturné där vi gjorde massor av roliga saker, orkar inte räkna upp allt. Men en sak kan jag ju nämna - jag matchade med Pär på Tinder! Ja, det var faktiskt så vi träffades, hehe. Vi skulle egentligen ha träffats där och då i Köpenhamn, men jag ställde in dan före för jag kände ba nej, jag orkar inte dra runt med nån tomte från Blekinge när jag ska hänga med polare. Men sen fortsatte vi skrivas och ja, nu sitter han i vårt vardagsrum och tittar på "höjdpunkter från Allsvenskan" eller vad det är. Och jag har aldrig varit kärare. Så kids - fortsätt tindra! Plötsligt händer det.

Hur hoppas du att våren blir i år?

Frisk och varm. Och att Håkans EP som kommer snart är precis vad jag vill ha som vårsoundtrack.

Hur hoppas du ditt liv kommer se ut nästa vår?

Ungefär som nu. Fast om nästa vår har jag nästan gått klart min nya skrivarutbildning med min idol Monika Fagerholm som handledare så jag hoppas jag har en liten bank av material. Har kanske inte nämnt kursen förr men så är det! Kursen drar i gång i maj och jag är omåttligt pepp!

Vad är ditt vårplagg nummer ett?

Ser ungefär exakt likadan oavsett årstid, bara tunnare lager. Men solglasögon kanske. 

Hur förändras musiken du lyssnar på under våren?

Vet inte om det ändrar så mycket alls. Är alltid tacksam för Håkan-släpp till våren som tidigare nämnt, men annars, tja. Lyssnat väldigt mycket på Anna-Lena Löfgrens Lyckliga gatan för att jag har daglig tillgång till vinylspelare nu för tiden. Och Kanyes nya skiva, för att den finns på Spotify. Den är bra, så klart.

Har du några särskilda vårprojekt på g?

Ska tvätta fönstrena snart tror jag. Och så ska vi åka på dagsfärd till Tammerfors nästa vecka, jag och Pär. Få alla växter att överleva. 

Vad önskar du dig i vår?

Skrivarinspiration och flow och ro. Och en ny dator. 

Föredrar du våren eller hösten?

Jag är ju en typisk höstmänniska men imorse när jag gick till jobbet så blåste det så där härligt friska vindar och jag hörde måsar och jag frös inte alls. Det var ganska skönt det med.

Vem/vad är din vårförälskelse?

Vårt hem och vår lilla bubbla. Sorry för att jag är så housewifey men det är så nytt och konstigt och härligt.

Tre saker som stoppar vårkänslorna.

Snö, pollen och Nalle Wahlroos.

Har du redan några sommarplaner?

Vi ska hälsa på i Blekinge och Skåne i alla fall. Ita nypäärona!